äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ollaan nyt kesälläkin tehty reissuja ja asioita yhdessä ja erikseen, vähän eri tilanteiden mukaan. Olen ennenkin siitä kirjoittanut, kuinka on kivakin välillä vähän jakaa tätä porukkaa. Tehdä vaikka jotain kivaa isompien kanssa, kun toinen vanhemmista on pienten kanssa. On isommille tärkeää tehdä juttuja, joissa pienet eivät ole ollenkaan mukana.

Eilen vietettiin isompien kanssa päivää Särkänniemessä, samalla mies oli kotona pienten kanssa. Kaikilla oli oikein onnistunut päivä. Isommat nautti täysin ja minä myös, vaikka olikin outoa olla liikkeellä ilman pieniä ja rattaita. Kotona olivat nauttineet upeasta kelistä ulkoilun merkeissä, lapset saivat leikkiä serkkupojan kanssa ja kävivät mummulassa. Jos sitten ensi kesänä Särkänniemeen taas koko perheen kanssa.

Minä yleensä laitan meillä pienimmät nukkumaan, olikin ihanaa vaihtelua tulla isompien kanssa vasta myöhään illasta kotio, kun sen illan puuhat sai skipata ja koko talo oli jo hiljainen meidän tullessa kotiin. Sai kaatua sohvalle vain makaamaan ja olla vaan. Sitten nukkumaan mennessä antaa tuhiseville lapsille suukot poskelle ja herätä aamulla taas uutta puhtia täynnä tähän aamuun.

Eilen vietettiin aikaa erikseen, tänään yhdessä

Tänään taas sitten mentiin ulos syömään miehen syntymäpäivän kunniaksi. Oli kiva olla taas lähes koko porukalla liikkeellä ja syödä ulkona jonkun muun valmistamaa ruokaa. Skipata se vaihe omasta päivästä kokonaan ja ruokaa odotellessa aika kului puistossa lasten kanssa.

Ei olla käyty aikoihin missään syömässä koko perheen kanssa. Joskus miehen kanssa syötiin ravintoloissa paljonkin, mutta lopulta se tapa hiljalleen jäi pois. Ei tullut enää järjestettyä sille aikaa, mutta nyt mentiin ja olipa ihanaa. Parasta oli se, että syötiin ulkona, jolloin laspet sai sitten mennä lopetettuaan puistoon leikkimään ja saimme syödä siinä loppuun rauhassa.

Kova tuuli jäähdytti ruokaa aika nopeasti, joten puolet annoksestani söin haaleana. Mutta tuulelle et mitään voi. Ruoka oli todella hyvää. Toinen oli ampiaiset, joita alkoi parvella ruokien ja juomien ympärillä. Onneksi siis oli tuulta, joka kovasti puhaltaessaan vei myös nuo pois ruokamme luota. Eipä ne oikeastaan tainnut haitata kuin minua, joka kammoan niitä paljon.

Rakastan meidän isoa perhettä ja on ihana viettää aikaa yhdessä, mutta on myös todella virkistävää ja tärkeää viettää sitä myös erikseen. Se tekee kaikille meille oikein hyvää.

Kommentit (2)

Tämä on näitä ison perheen juttuja tyylillä ”kiva viettää aikaa vaan kolmen lapsen kanssa” 😀
Viimeksi tänään 5v oli innoissaan kun tuli muita aikaisemmin sisälle minun, vauvan ja koiran luokse: ”kiva olla vähän aikaa kahdestaan eiku kolmestaan eiku neljästään” 😀 Aina asian ei tarvitse olla iso, esim tänään tämä 5v oli innoissaan kun ennätti hetken aikaa näyttää rauhassa minulle temppujaan voimistelurenkaissa, eikä vauva tai koira haitannut, se oli silti sitä laatuaikaa <3 Tai toinen lapsi käytti eilen minun kanssa koiraa lenkillä ja se pieni hetki oli sitä meidän laatuaikaa. <3 Veikkaan että joku ainoa lapsi ei välttämättä osaisi edes arvostaa näitä pieniä asioita niin paljon kuin suurperheen lapsi, ne kun voivat olla ainoalle lapselle arkipäivää..

Olen ennenkin huomannut että lapsille on kivaa kun tulee porukkaan muutosta. Jos joku lähtee isin kanssa mustikkaan, niin kaksi muuta saattaa keksiä uusia kivoja leikkejä kahdestaan kotona, vähän niin kuin lasten omaa laatuaikaa. 🙂

Kiva kun jaat arkeasi meille lukijoille. 🙂 Vaikka varmasti jätät paljon kertomattakin ja teidänkin arjessa osaa olla varmasti haasteita, niin kiva kun annat positiivista kuvaa isoista perheistä. Tulee itsellekin tunne että kyllä tästä selvitään, tekemällä ja menemällä oppii, ei ole pakko jäädä vaan kotiin ja vaikka lapsia olisi monta niin paljon asioita pystyy tekemään viimeistään sitten kun ihan pieniä ei ole montaa.

Hih 😀
Ihana, nuo tuollaiset hetket on kyllä tärkeitä ja niiden ei tarvitse olla mitään suuria, vaan juuri tuollaisillakin on iso merkitys ja niistä nauttii itsekin.♥

Se on juurikin noin, sillä mekin porukkaa jaetaan eri kokoisiin porukoihin ja saadaan sitä kautta tehtyä eri asioita, joista lapset todella nauttii. Tykkäävät olla porukassakin, mutta ovat nämä tämmöiset hetket heille aina tärkeitä.♥

Ihana kuulla.♥ Toki jätän paljon kertomatta, näytän täällä vain palasia ja hetkiä arjestamme. Pääosin arkemme sujuu oikein hyvin. Haasteita on toki aina välillä ja joskus niitä tämnnekin jaan. 🙂 Mutta tykkään ajatella positiivisesti ja tykkään todella meidän arjesta ja puuhastella kaikkea lasten kanssa yhdessä. Heidän kanssa on kiva mennä ja olla.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X