äiti ja melukylän lapset - Banneri

Miksi lapsille on niin paljon helpompi ostaa kaikkea kuin itselle? Tarvitsisin uuden takin, uudet kengät, uusia asusteita ja vaikka ja mitä. Lista olisi pitkä, mutta lopulta joka kerta lopputulos on sama. Kyllähän minä nyt vielä tämän kevään, kesän, syksyn tai talven pärjään. Ja niin ne jää hankkimatta. Ei ole hetkeen tullut itselle ostettua mitään tai kesällä ostin itselleni yhden Vilan paitamekon.

Tein päätöksen tuossa jokin aika sitten, että ostan lapsille vaatetta nyt tarpeeseen, enkä vaan siksi että onpa tuo ihanan näköinen. En nyt ihan hirveästi pelkällä sillä perusteella muutenkaan ole ostanut, mutta sen vähänkin koittanut jättää pois. Ja tämän jälkeen olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka paljon sähköpostiini tuleekaan päivässä erilaisia mainoksia lastenvaatteista. Mutta hyvin on tämä ns ostolakko pitänyt. Muutamat ihanat on harmittanut, kun en ostanut, mutta toisaalta meiltä löytyy vastaavia jo.

Lapsille tulisi helposti ostettua kaikkea, vaikkei aina edes sitä tarvetta olisi

Lasten toppahaalariin voi helposti laittaa satasen ja enemmänkin, eikä se hinta ole edes paha, mutta mitä jos se hintalappu killuu siinä takissa jota sovitat itsellesi. Hui onpa tämä takki kallis, en taida vielä raaskia ostaa, täytyy odottaa jos jäisi aleen. Lapsi käyttää toppahaalaria sen yhden tai kaksi talvea, hyvällä tuurilla se käy myös sisarukselle tai siitä saa myynnin jälkeen jonkin verran rahaa. Sitä omaa takkia puolestaan käyttäisit useamman vuoden ja mahdollisesti myymällä saisit myös vähän rahaa. Miksi siis välillä ne omat vaatteet jää ostamatta?

Toki tämä ei varmasti koske kaikkia vanhempia ja ei toki aina itseänikään, mutta helposti sitä ajattelee, että kyllä minä pärjään. Tässä juuri mietin, että oma toppatakkini on jo varmaan kahdeksan vuotta vanha, ellei vanhempikin. Olen käyttänyt sen välillä vetoketjun korjauksessa ja ei se enää niin kovin lämminkään ole, mutta hyvin olen pärjännyt ja todennäköisesti se sama takki palvelee myös tänä vuonna. En yhtään ihmettelisi jos niin käy.

Tuleeko sinun helpommin ostettua vaatetta tai muuta lapsille kuin itsellesi? Onko muita, jotka ajattelee niin etten minä nyt tarvitse hyvin pärjään vielä näillä vanhoilla? Ja ei niissä vanhoissa mitään vikaa ole, ihan hyvässä kunnossa ovat, mutta olisi se kiva itsellekin välillä jotain uutta koittaa muistaa ostaa. Meitä voi seurata myös instagramissa.

Kommentit (6)

Tän vielä jotenkin ymmärtää. Mutta sivusta seuranneena ihmetyttää toisinpäin oleva asia, eli itselle ostetaan useita uusia takkeja vuosittain ja lapsen haalarissa vähän lyhyet lahkeet ja kulumaa vähän kaikkialla, kun haalari on sisarusten vanha. Ja kun aivan pakon edestä eli ku ulkopuoliset ovat useita kertoja enemmän tai vähemmän suoraan vihjanneet, että pitäisi ostaa uusia vaateita. Ne haetaan kirpparilta sen enempään kuntoa katsomatta. Tähän pakko mainita, että taloudellinen tilanne olisi todellakin mahdollistanut lapselle sen 5 haalaria.

Kyllä!
Teinien kanssa tämä vielä jotenkin korostuu, kun heidän hankintansa tehdään pitkälle samasta kategoriasta, josta ostaisin itsellenikin. Jos ostaisin.
En ole milloinkaan ostanut itselleni ”oikeita” aurinkolaseja. Lapselle sellaiset ostin.
Tarvitsisin uudet kengät. Ei oikein raaskisi ostaa, kun ovat niin kalliita.
Samalla lapsille voi kyllä ostaa, kun heillä on tarvetta, vaikka kahdetkin lenkkarit. En koskaan maksaisi omasta paidasta sataa euroa. Lapselle ne rahat mieluisaan paitaan tulee kyllä kerättyä ja säästettyä. Niin se vaan menee.

Itseensä sijoittaminen on minulle muutenkin jotenkin hirveän vaikeaa. Kampaaja piristäisi varmasti niin mieltä kuin ilmettäkin. Käymättä jää.
Sama talvitakki ongelma on täälläkin: loppuun kulutettu kymmenessä vuodessa. Uudelle olisi tarvetta, mutta ostopäätöstä on helpompi lykätä kuin tehdä.

Pärjään näinkin, mutta kyllähän se kieltämättä välillä harmittaa, kun ei osaa itseään arvostaa enempää.

No se on juurikin näin. 😀
Sitä asettaa aina ne lapsen tarpeet omiensa edelle. Kyllä se varmasti vielä koittaa aika, kun sitä ostaa itsellensäkin enemmän. Se raha on vaan jotenkin helpompi laittaa aina lapsiin kuin itseensä.♥

Haahaa, ihan just näin! Kun joku lapsista tarvitsee jotain, niin se hankitaan heti ja kauhistelematta hintaa. Haluan/halutaan, että lapsilla on asianmukaiset ulkovaatteet, eikä tarvitse kastua/palella jne. Mutta just tänään ulkoillessa pohdin et oishan se kiva jos itselläkin ois teknisesti just tilanteeseen sopivat varusteet, mut miten sitä ei raaski tai saa aikaseks tai kun ne olemassa olevat välttää kuitenkin vielä. Kraah. Sisävaatteita ostan lapsille lähinnä tarpeeseen, mutta mites itselle…mmhhh. Kaikki farkut on polvesta puhki, mut muuten ihan ok, niin pärjäävän niillä, hah. Voi sentään, tarttis tehdä jotain.

No se juuri. 😀 Ihana että muillakin sama homma.
Ehkä sitä vielä tulee ostettua itsellekin. Ei tosin niissä vanhoissakaan vielä suurta vikaa, hyvin pitää vielä vettä ja lämpimänä. 😀

Voi ei. 🙁 Tosi kurja kyllä.
Sitä kun itse pitää tosi tärkeänä, että lapsilla on kaikki ulkoilukamat ja sisävaatteet sopivia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X