äiti ja melukylän lapset - Banneri

Onko teidän lapset leikanneet omia tai sisaruksensa hiuksia? Varmasti aika monella tämä koetaan jossakin vaiheessa. Mikä siinä onkin, kun ne sakset saa käsiin on niillä pakko leikellä juuri hiuksia, heh. ”Ihan vähän vaan leikkasin” lausahdus on kuultu näiden vuosien aikana aika monesti.

Pojat ei meillä muistaakseni ole pahemmin omia leikanneet, tai ovatkohan koskaan, mutta siskot ovat pitäneet huolta siitä, että lovia on heidänkin hiuksista löytynyt. Onneksemme nämä parturoinnit eivät ole olleet mitään järjettömän isoja ja mitään suuria lovia ei siksi ole tullut.

”Minä leikkasin, tässä niitä on”

Sakset meillä on aina säilytetty korkealla, jottei pienet niitä käsiinsä saisi, mutta kun isommat sisaruksista niitä joskus käyttävät ja unohtavat sitten laittaa takaisin, käyttävät pienemmät tilaisuuden heti hyväksi. Meillä oli muuten yhdessä vaiheessa hirveästi lyhythiuksisia ja lähes hiuksettomia barbeja, kun tytöt niitä vähän lyhentelivät.

Viimeksi muistan, kun yksi tytöistämme lyhensi hiuksiaan, oli tehnyt sen niin tasaisesti, että huomasin vasta kun aloin löytämään lelulaatikosta hiustupsuja. Instagramin puolella jo kerroinkin kuinka meidän kolmevuotias onnistui ensimmäistä kertaa lyhentämään omiaan. Ei mitenkään suuresti, mutta ohuissa hiuksissa sen huomasi heti. Olipa siinä samalla leikannut pikkuisen myös siskonsa hiuksista.

Oli jäänyt isosiskolta sakset omaan laatikkoon ja ne oli kolmevuotias sieltä sitten löytänyt. Onneksi huomasin sen suht nopeasti, kun pienin juoksi luokseni pieni hiustupsu käsissään silmät onnesta kiiluen ja samalla huutaen ”tukka”. Isompi paljasti tyynesti minä leikkasin ja kertoi halunneensa vain vähän lyhentää omiaan. Kappas kuinka siinä samalla sitten siskonkin hiukset lyheni, heh.

Eipä siinä, onneksi hiukset kasvavat takaisin ja mitään vahinkoa ei sattunut. Oli hyvä muistutus kaikille miksi ne sakset kannattaa säilyttää siellä ylhäällä hyllyssä pienten käsien ulottumattomissa. Ja jotenkin niin suloista, kuinka tämän ikäiset kertovat heti, että teki sen itse ja hieman ylpeinäkin kertovat kuinka hienosti onnistui siinä hommassa.

Ei siitä kauan ole aikaa, kun leikkasin kolmevuotiaan hiuksia lyhyemmäksi, ehkä hänkin sitten vain halusi testata sitä. Onko teillä muuten kukaan lapsista onnistunut leikkaamaan hiuksiaan ennen jotain menoa, valokuvausta yms?

Kommentit (6)

Jep…poitsu 5v just ennen päikyn kevätjuhlaa ja prinssirooliaan veti keskelle otsaa ja päälakea kynsisaksilla kamalan kynnöksen. Se niistä prinssikiharoista ja vedin loputkin pois,ei siitä muutenkaan saanut enää esittelykelpoista. Teki tempun toistamiseen kun tukka taas oli kasvanut. Kenenkään muun tukkaan se ei oo kajonnut.

Meillä on kolme jo isoksi kasvanutta lasta, eikä muistaakseni koskaan ole hiuksia, omia tai naapurin, tullut luvatta leikattua. Meillä on tosin sakset olleet aina lasten saatavilla, joten lieneekö sillä sitten asian kanssa jotain tekemistä.

Meillä ollut osan lapsista kanssa näkyvillä ja osan ei. Ei ole ollut meillä merkitystä. Se on varmasti niin lapsesta kiinni tuleeko joskus leikattua vai ei. 😀

Meillä tyttö (silloin 4v) oli yöllä kun ei saanut unta ja muut nukkui leikannut hiuksiaan. Ihan kunnolla oli ihan lyhyeksi leikannut sieltä täältä ja palauttanut vielä sakset paikalleen. Aamulla menin häntä päiväkotiin herättämään ja katsoin että mitä ihmettä on tapahtunut. Ei auttanut kun koneella leikata lyhyeksi, että sai tasaisen. Onneksi tuo lyhyt malli sopii hänen päähönsä. Päiväkodissa oli ollut kampaamoleikki edellisenä päivänä.
Vuosi myöhemmin leikkasi otsatukan liian lyhyeksi kun olin ensin sitä tasoittanut ja unohtanut sakset vessaan. Ensin en huomannut mitään, mutta sitten kun laski kulmakarvat alas, tajusin että otsatukka menee puolivälissä otsaa.. Kasvua parhaillaan odotellaan, enää pari viikkoa, niin sitten varmaan näyttää jo ”normaalilta”.

Eikä, hän oli sitten oikein kunnolla alkanut lyhentää.
Noissa käy muuten äkkiä noin, että kun jossain leikitään kampaajaa tai lapsi näkee että joku leikkaa hiuksia, niin sitä on sitten pakko päästä testaamaan. Onneksi hiukset kasvaa aika nopeasti takaisin. 😀

Voi eikä, sitä ei kyllä pahemmin peitellä, jos siltä kohtaa leikkaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X