äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän taaperon unenlahjat ovat olleet jo jonkin aika kadoksissa. Tilalle on tullut lyhentyneet päiväunet, vaikeuksia nukahtamiseen sekä yöunilla herätään useampaan kertaan. Toivon mukaan ne unet tästä hiljalleen palautuisivat takaisin parempaan suuntaan.

Kaikki alkoi ensin siitä, kun huomasin hänellä olevan hieman vaikeuksia nukahtaa päiväunille. Niille hän kun oli normaalisti nukahtanut hetkessä, eikä mitään ongelmia siinä ollut. Koitettiin monenmoista, kuten ensin venyttää hieman päiväunille menoa, vähempää vaatetusta, enemmän vaatetta ja ilman peittoa, ihan hiljaisessa tai pienen äänen kanssa. Millään ei ollut järin suurta vaikutusta.

Päiväunille nukahtaminen kesti pitkään ja lopulta unet jäivät alle tuntiin. Kuitenkaan hän ei mitenkään jaksaisi iltaan asti, jos ei edes nukkuisi ennen sitä. Noista yllä mainitsemista kokeilusta parhaaksi osottautui kun venytti hieman unille menoa, laittoi pyykkikoneen pyörimään viereiseen huoneeseen ja laittoi nukkumaan mahdollisimman kevyellä vaatetuksella. Tuo yhdistelmä edes hieman nopeutti nukahtamista.

Lopulta ne unenlahjat heikkeni öistäkin

Ensin päiväunet lyheni, mutta yöt sujui hyvin. Mutta nyt ollaan tultu siihen pisteeseen jolloin hän heräilee jo öisinkin useamman kerran. Osan kerroista nukahtaa ihan itsekseen, mutta sitten on öitä, kun siellä huoneessa saa käydä koko ajan laittamassa nukkumaan. Myös illalla nukahtaminen on joskus hankalaa.

Onni on se, että hän kuitenkin nukahtaa yöllä herätessään suht nopeasti. Usein riittää kun peittelee ja antaa sen tutin, ellei ole sitä jo itse suuhunsa laittanut. Välillä herää vain paristi, mutta välillä saattaa herätä useamman kerran tunnin aikana. Nämä usein ajoittuu alkuyöhön, jolloin loppu yö nukutaan suht hyvin. Hän ei itke mitenkään suuresti, monesti alkaa huutamaan äitiä. Aamulla hän herää virkeänä, eikä ole päivisin mitenkään itkuinen tai kiukkuinen.

Illat meillä aina rauhoitetaan ennen unia ja en edes yritä viedä sänkyyn jos ei selvästi ole yhtään väsynyt, koska silloin nukkumaan meneminen kestäisi ainakin tuhottoman kauan. En muista onko meillä muilla ollut tätä (aika kuultaa muistot ja tämmöiset unohtuu). Tämä varmasti on vain nyt vaihe, joka varmasti ajallaan helpottaa. Ainakin toivon, että ne unenlahjat löytäisi takaisin meille ja hän nukkuisi taas hieman pidempiä päikkäreitä sekä yöunet rauhoittuisivat.

Ja ainakaan vielä tänään kellojen siirto ei vaikuttanut meidän arkeen mitenkään. Ei se kyllä yleensäkään ole siihen vaikuttanut. Toivottavasti ei teilläkään ja jos on niin toivotaan, että rytmi tasaantuu pian.
Löydät meidät myös instagramista

Kommentit (2)

Valitettavasti nuo merkit viitannee siihen, että päiväunet alkaa hiljalleen tulla tiensä päähän… Alkuun tietty tuntuu siltä, ettei lapsi jaksa ilman, varsinkin jos yöunet on jo ehtineet huonontua, mutta tottuu siihen päiväunettomuuteenkin.

Niin minäkin ajattelin, mutta nyt taas nukuttu paremmin, toivottavasti se linja jatkuu. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X