äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän taapero sekä kolmevuotias ovat nyt alkaneet leikkiä todella paljon yhdessä nukeilla. Jo pitkään ollaan monena aamuna kaivettu kaikki nuket esille ja vaihdettu niille vaatteita, laitettu nukkumaan ja nukenvaunuihin. Nukkeleikit kestävät heillä monesti yllättävän pitkäänkin ja kuinka hienosti taaperokin on leikissä mukana.

Alkuun olin itse heidän mukana lähes koko leikin ja nytkin monesti ihan alussa, jonka jälkeen heillä lähtee leikki sujumaan. Heillä kun voi ensin olla hieman erimielisyyksiä siitä mikä nukke on nyt kummallakin ja mitä puetaan kenellekin. Varsinkin taapero on kova riisumaan nukelta vaatteita pois ja kolmevuotiaalla voi olla tarkka visio kenellä on mitäkin yllä.

Nukeilla leikitään lähes päivittäin

Lapset olivat ihan innoissaan, kun yksi päivä kaivoin nukeille ihan oikean vauvan vaatteita ja he saivat sitten niitä pukea nukeille päälle. Myös meidän tokaluokkalainen innostui heti enemmän kun kaivettiin lisää vaatetta. Ja he nyt olisivat varmaan ottaneet ihan kaikki mitä löytyy, mutta pidettiin määrä maltillisena. Koska totuushan on se, ettei silloin tarvitse kerätä niitä niin paljon lattialta pyörimästä, sieltä kun ne leikin loputtua kuitenkin kaikki löytyy.

Meillä on aika monta nukkea, nyt leikeissä heillä taitaa olla yhteensä yhdeksän. Siinä on osa nukeista vanhemmilta sisaruksilta ja onpa siellä joukossa kaksi minunkin vanhaa nukkea. Ihana, kun he leikkivät niillä nukeilla, jotka olivat omassa lapsuudessa itselleni ihan älyttömän rakkaat. Yhden nukeista olen itse saanut kun täytin yksi. Sillä on siis jo kiitettävästi ikää. Muistan omasta lapsuudesta sen, että leikin todella paljon ja aika pitkään nukeilla. Minulla oli kaksi lemppari nukkea, joista toinen koki koviakin, mutta se on edelleen sellaisessa kunnossa, että sillä pystyy hyvin leikkiä. Se on juuri tuo isoin nukeista.

Vaikka meillä on nukkeja paljon, niin olen suunnitellut hankkia myös taaperolle oman joululahjaksi. Hän on tytöistä tällä hetkellä selvästi eniten innostunut ja kuljettaa nukkeja joka paikkaan. Usein tuo hänen leikki sitten innostaa sisaruksiakin mukaan. Vähänkö hän on suloinen näky, kun antaa nukelle suukkoja, antaa haleja ja juottaa tuttipullosta välillä samalla itsekin sitä tuttipulloa maistaen.  Saisi sitten itselleen ihka oman nuken ja jos vaikka joskus tulevaisuudessa hänenkin vanhalla nukella pääsisi leikkimään hänen omat lapset.
Leikitäänkö teillä nukeilla? Meitä voi seurata myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X