äiti ja melukylän lapset - Banneri

Keskiviikkona meidän taapero täytti 1v8kk. Enää muutama kuukausi ja täällä täytetään kaksi, siis kaksi! En voi uskoa! Ajatella, että yhteistä arkea on takana toisaalta vasta noin vähän ja samalla tuntuu kuin hän olisi ollut osa elämäämme ihan aina. Ajattelinkin tulla kertomaan hieman meidän kuulumisia.

Mielestäni tämä on huippu ikä. Tämän ikäisen kanssa on kiva viettää päivää ja tylsiä hetkiä ei tule. Siitä maailmaa tutkaileva taapero pitää huolen. Toki tämä on myös ”raskas” ikä siinä, että ihan joka paikkaan kiivetään ja ihan kaikki matkitaan, mutta enemmän mielestäni huippu ikä, ainakin meidän taaperon kanssa.

Taapero käpertyy syliin tai kainaloon useita kertoja päivässä, toistelee äitiä ja antaa monta kertaa päivässä haleja ja suukkoja. Hän on hieman mustasukkainen, okei välillä paljonkin. Hän tykkää piirtää, suurimmaksi osaksi paperiin, mutta joskus taidetta on syntynyt myös pöytään, seinään ja omaan jalkaan.

Meidän 1v 8kk taapero on utelias, omatahtoinen ja innokas

Hän tykkää juoksennella joka paikkaan, mennä piiloon, napata siskonsa puhelimen ja juosta karkuun. Hän tykkää leikkiä nukeilla ja keinua ulkona. Hän tykkää myös laskea liukumäestä ja istua rattaiden kyydissä. Aina silloin tällöin nukkuu rattaissa myös päikkärit, mutta usein päiväunet nukutaan omassa sängyssä. Öisin hän nukkuu pääasiassa hyvin, mutta nyt muutamat yöt olleet hieman katkonaisia ja herätyksiä on ollut. Myös päiväunien kesto on hieman lyhentynyt siitä normaalista.

Tutti on käytössä unilla. Jos hänellä on herätessä tutti suussa, jättää hän sen itse omaan sänkyynsä ja siellä se odottaa aina seuraaviin uniin asti. Tutista olisi tarkoitus päästä eroon, mutta ei nyt vielä olla sen kanssa kiirettä pidetty. Olisihan se sitä helpompaa mitä aiemmin sen jättää pois, mutta katsotaan koska sille on sopiva hetki.

Hän ei oikein tykkää perunamuusista, paprikasta tai hampaiden harjaamisesta. Ennen se on ollut kiva juttu, mutta nyt ei. Eiköhän sekin taas pian ala sujua normaaliin malliin. Hän ei oikein tykkää käyttää sukkia ja ottaakin ne nopeasti aina jalastaan pois. Kynsien leikkaamisesta hän sen sijaan tykkää ja hieman harmistuu, kun lopulta kaikki kynnet on leikattu. Sisällä hän monesti laittaa sisarustensa kenkiä jalkoihinsa ja lampsii ne jalassa sisällä.

Meidän 1v8kk taapero on kyllä aivan ihana. Hän oppii uusia sanoja päivittäin ja höpisee välillä omalla kielellään niitä näitä, varsinkin silloin kun lukee kirjoja, josta tykkää erityisen paljon. Rakastan niin paljon tuota meidän ihanaa taaperoa!
Meitä voit seurailla myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X