äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kun ainoa toive joululahjaksi on tikkari

Teksti Terhi

Joulukuu ja joulu lähenee kovaa vauhtia. Joko teillä on lapset tehneet listaa siitä mitä toivovat joululahjaksi? Meillä on koitettu yhdessä niitä pikkuisen miettiä, varsinkin noiden pienten kanssa. Joka vuosi tämä homma tuntuu vain käyvän vaikeammaksi. Kun on monta lasta, on vuosien varrella kertynyt leluja ja kaikkea muuta ihan älyttömästi.

Monesti meidän lasten lahjatoiveet täyttyvät tyyliin herkuista ja lahjakorteista, sillä leluja on joka lähtöön ja niitä tuntuu jo nyt olevan liikaa. Osa meillä on niistä aina sivussa ja sitten vaihdetaan jossain vaiheessa niin lelut tuntuvat lähes uusilta. Osalla lapsista on toiveena jokin lelu, mutta aika vähän ne toiveet niitä sisältää.

Joululahjaksi vain yksi toive

Meidän kolmevuotiaan kanssa tehtiin listaa siitä mitä hän toivoisi joululahjaksi. Hänen lista olikin sitten todella lyhyt, ainakin alkuun. Hän nimittäin toivoi lahjaksi tikkaria. Kun kysyin, että onko jotain  muuta, niin käy kuulemma myös monta tikkaria. Nyt ollaan sitten mietitty yhdessä olisiko jotain muuta mitä voisi hankkia ja tulihan sieltä sitten jotakin lisää, kuten Pipsa Possu juttuja ja iso yksisarvinen.

Juttelimme vielä tyttäreni kanssa ja toiveet ei ole mitään suuria. Hänellä on kivoja leluja ja muutamat lempparit millä leikkiä. Ja hänen toiveet tulevat kyllä toteutumaan. Mutta jotenkin niin suloista, kun pitkään toivoi vain sitä tikkaria ja varmasti olisi jouluna ikionnellinen vaikkei muuta saisiskaan. Sinänsä kiva, ettei lahjalista ole mikään jätti, koska koitetaan kuitenkin pitää se lahjojen määrä maltillisena ja lahjaksi mieluiten sitä mitä oikeasti haluavat ja ei mitään ylimääräistä sälää.

Tuntuu, että joka vuosi joutuu miettiä samaa kysymystä, mitä joululahjaksi sellaiselle joka ei oikein toivo mitään. Lahjakortit on varmaan se tämän vuoden juttu jälleen ja samoin lautapelit. Ainakin noille isommille lapsille ne on jopa niitä mieluisimpia lahjoja. Ne on tietysti sitten helpompia sukulaisille ja kummeillekin hankkia. Miehen kanssa ei olla ostettu toisillemme joululahjaksi aikoihin mitään. Tässä on tätä ostettavaa muutenkin aika runsaasti, niin ollaan koettu tämä tällä tavalla helpommaksi.

Täällä on jo aika hyvällä mallilla joululahjojen hankinta. Vielä on paljon jäljellä, mutta vauhtiin kun on päästy ja listoja saatu tehtyä, niin eiköhän se tästä etene hyvään malliin. Ihana, kun kohta pääsee paketoimaan. Se on muuten ihan parasta, vähän kun vielä laittaa samalla joululauluja soimaan. Tuskin maltan odottaa.
Seuraa meitä myös instagramissa.

Kommentit

4 kommenttia
Terhi

Ihana ♥

Avatar

Täälläkin oli hankaluuksia joululahjojen suhteen mutta nyt on kaikki hankittu!❤️

Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!🕯️

https://jasukuvaa.blogspot.com/

Terhi

Oi kuulostaa hyvältä, että kaikki on nyt hankittu. 🙂
Kiitos ja sitä samaa sinne.

Avatar

Meidänkin kohta 3 v toivoi joululahjaksi tikkarin. Ja kun Tammikuussa on synttärit,synttäritoiveena on tikkari 🤭

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä