äiti ja melukylän lapset - Banneri

Mikä viikonloppu meillä onkaan takana. Kiva, mutta rankkakin. On siis kiva, että uusi viikko alkaa. Meidän viikonlopun puuhiin kuului joulunavauksessa käyminen lasten kanssa ja siellä kohokohtana oli joulupukin tapaaminen. Lapset olivat innoissaan, kun saivat kertoa joulupukille toiveitaan ja kiva kun joulupukki jutteli, eikä vain jakanut karkkeja. Ihme kyllä kukaan meidän lapsista ei joulupukkia jännittänyt yhtään. Lisäksi meidän kaksi tyttöä esiintyi siellä yhdessä esityksessä. Pitkään aikaan ei olekaan mitään esityksiä oikein nähty.

Oli kiva myös tavata tuttuja ja nähdä kun kylälle sytytettiin jouluvalot. Lapset herkuttelivat pipareilla ja saivat yhdeltä pisteeltä heijastimet. Ilma tuntui viileältä ja osalle lapsista tuli vilu toppavaatteista huolimatta, niinpä lähdettiin kotio. Mutta miten ihanaa, kun oli lunta, pakkasta ja paljon ihmisiä nauttimassa joulunavauksesta. Parasta. Voi kunpa tämä lumi ja nämä kelit säilyisivät.

Pakkasta koko viikonlopun

Viikonloppuun kuului myös muuta ulkoilua. Lapset painelivat pihalla serkkunsa kanssa ja kaivoivat pulkat varastosta. Ihan parasta seurata sitä lasten riemua näistä keleistä. Sunnuntaina kuunneltiin joululauluja, leivottiin joulutorttuja ja herkuteltiin niillä sekä juotiin glögiä. Iltapalaksi keitettiin viikonloppuna riisipuuroa. Vitsi miten täällä jo odotellaankaan joulua. Ja koska täällä pakkanen oli lauantaina komeat -14 tai enemmän, niin sai kaikki matot ja petivaatteet kunnon tuuletusta kirpsakassa ilmassa.

Viikonlopussa parasta oli yhdessä oleminen ja tekeminen. Lapsia ei niinkään innostanut siivousurakka joka meillä oli. Mutta ketä se nyt oikeasti kiinnostaisi. Sunnuntain puuhiin kuului myös lautapelien pelaaminen. Tänä viikonloppuna pelailtiin erityisesti Afrikan tähteä sekä muuttuvaa labyrinttia. Pienempi kaksikko on leikkinyt nukeilla ja kaikenlaiset kotileikit on olleet suosittuja.

Uusi viikko otetaan innolla vastaan, sillä pääseehän keskiviikkona avaamaan joulukalenterista jo ensimmäisen luukun. Täällä on suklaakalenterit olleet pois näkyvistä, niin niiden perään ei ole haikailtu, mutta nyt joulukuun alun lähestyessä täällä jo lasketaan päiviä ensimmäisen luukun avaamiseen. Tämän viikonlopun aikaan muutama jo kaivoi kalenterinsa esiin ja katsoi mistä kohtaa löytyy mikäkin numero. Onneksi keskiviikko tulee pian.
Ihanaa alkavaa viikkoa juuri sinulle.
Tervetuloa seuraamaan meitä myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X