äiti ja melukylän lapset - Banneri

Onko teillä tapana ostaa puolison kanssa toisillenne joululahjat? Meillä oli aikoinaan tapa, että ostettiin toisillemme aina pari lahjaa, mutta muistaakseni kun odotin toista lasta ostin viimeksi jonkin joululahjan miehelleni. Muistan, että viimeisin joululahja jonka häneltä sain oli rannekello valkoisella remmillä. Itse taisin tuona jouluna ostaa hänelle vaatetta sekä annoin isyyspakkauksen, jonka olin hänelle tehnyt. Koska en sellaista ensimmäisen lapsen kohdalla tehnyt, päätin antaa sen toisen lapsen kohdalla.

Tuon joulun jälkeen sovittiin, että voisimme jättää toisillemme joululahjat vallan ostamatta, kun oli paljon muutakin ostettavaa jouluisin. No sillä tiellä ollaan oltu jo pitkään ja ompahan yksi miettiminen joulusta pois, kun ei tarvitse pähkäillä mitä sitä nyt tällä kertaa sitten ostaisi. Vaikka olisihan se hauska ostaa myös puolisolle ja uskon, että jossakin välissä me kyllä palataan siihen, että ostetaan myös toisillemme jotakin.

Joululahjan antaminen kivempaa kuin sen saaminen

Lapsista osa on pistänyt merkille viime jouluina meidän vanhempien vähäisen lahjojen määrän. He ovat miettineet, miksei äiti ja isi saa kuin paketin tai pari, vaikka ovat olleet ihan kilttejä. Mutta sitten yleensä pohtivat, etteihän he kyllä mitään toivelistojakaan tehneet. Itse tykkään joulussa enemmän seurata kun muut avaavat pakettejaan, kuin avata niitä itse. Siksi yleensä pyydän miestä avaamaan myös meidän yhteiset paketit. Itsestä se joululahjan antaminen on paljon kivempaa kuin sen saaminen. Mutta toki lahjoja on kiva myös saada.

Aikoinaan sovittiin meidän vanhempien ja sisarusten kesken joululahjojen ostamisesta niin, ettei niitä osteta, mutta siitä huolimatta olen heille aina teettänyt seinäkalenterit lasten kuvilla. Ne kun kestävät koko vuoden ja ovat olleet mieluinen lahja. Muistaakseni olen näitä seinäkalentereita tehnyt joka vuosi vuodesta 2007 alkaen, joten muutamat on tullut tehtyä.

Yleensä lasten kanssa kootaan kalentereista, kahvista, teestä, suklaasta tai muusta vastaavasta sellaiset paketit, jotka lapset sitten saavat antaa. Se on ollut heistä myös joulussa yksi ihana juttu. Huomaavat itsekin kuinka hyvä mieli lahjojen antamisesta tulee. Ja me ollaan myös saatu usein jotain minun vanhemmilta sekä miehen vanhemmilta. Että se siitä sopimuksesta. Mutta ei siis mitään övereitä vedetty näiden lahjojen kanssa.
Enää viisi yötä jouluun!
Voit seurata meitä myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X