äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän kolmevuotias joka lähestyy jo kovaa vauhtia neljän vuoden ikää, on alkanut lähiaikoina jännittää mennä nukkumaan. Hän pelkää, että huoneeseen tulee mörköjä. Päivällä saattaa moneen otteeseen itse todeta, ettei niitä mörköjä oikeasti ole edes olemassa ja sitten taas puhutaan jo ihan muustakin asiasta.

Tämä kaikki alkoi ihan yllättäen. Yhtenä iltana kun laitoin tyttöä nukkumaan iltasadun jälkeen, hän alkoi huutaa kuinka ei halua mennä nukkumaan, tulee mörköjä! Reppana itki peiton alla pupu kainalossa. Istuin siihen sängyn laidalle hänen viereen, silittelin hiuksia ja rauhoittelin. Sovittiin, että jätetään pieni valo päälle ja se helpotti hänen oloa. Halattiin pitkään ja pian itku helpotti ja hän nukahti hyvin ja ei herännyt yöllä kertaakaan.

Hän ihan oikeasti pelkää niitä mörköjä

Monena iltana on tullut itku. Monena iltana hän sanoo vielä minun poistuttua huoneesta sisaruksilleen, kuinka pelkää mörköjä. Ei olla vähätelty hänen pelkoaan, sillä hänelle se pelko on ihan aitoa ja möröt todellisia. Ei auttaisi sanoa, ettei sellaisia ole olemassa, se ei hänen oloaan yhtään helpottaisi. Hän ei osaa sanoa missä ne möröt voisi olla (esimerkiksi sängyn alla), hän vain pelkää niiden tulevan huoneeseen. Hän on nyt myös jo jonkin aika pelännyt pimeää ja tämä pelko on nyt tullut siihen lisäksi.

Kolmevuotias on jonkin verran aamuisin katsellut Muumeja ja ehkä siinä nähty mörkö on sitten herättänyt tämän pelon. Ei olla luettu Muumeja pitkiin aikoihin ja iltasatunakin ollut pitkään joko Satu pienen pienestä tytöstä tai Hiirosen perheen värikestit. Niissä ei ainakaan ole ollut mitään jännittävää.

Hieman katselin netistä tietoa siitä, miten voisin koittaa helpottaa toisen pelkoja tässä, jottei toisen tarvitsisi iltaisin pelätä mörköjä. Löysinkin sopivasti Kaksplussan jutun aiheesta ”Lapsi pelkää mörköjä sängyn alla – miten saada pelko pois?” Siellä oli juuri meille sopivaa tietoa ja varmaan koitetaan ainakin sitä piirustus keinoa tähän jo tänään. Uskon, että tämä voisi toimia meidän kohdalla oikein hyvin ja ainakin voitaisiin tällä tavalla saada niitä mörköjä hieman ei niin pelottaviksi kavereiksi.
Onko teidän lapset pelänneet mörköjä?
Seuraa meitä myös instagramissa@_terhin_

Kommentit (2)

Vielä ei pelätä mörköjä, mutta 7v nukkuisi mieluiten täydet valot päällä. Yritän sitten muistaa käydä sammuttamassa ne kun on nukahtanut, ettei hän herää aamu viideltä, kuten tänään kävi, ku en muistanut tarkistaa valoja illalla…. Meillä on lasten huoneiden edessä pieni ”aula” jossa on loisteputkilamppu, ite en tykkää siitä yhtään, mutta lapset tykkää että se on öisin päällä ja huoneiden ovet auki. Onpahan ainakin sitten reitti selvä myös jos yöllä tulee vessahätä 🙂

http://www.sangynalla.fi

Hih, voi eikä tuota aikaista herätystä.:D
Täälläkin osa lapsista tykkää siitä, että jostai kajastaa huoneeseen valoa. Sitten taas pari lapsista haluaa nukua ihan pimeässä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X