äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kun talo illalla hiljenee laitan kaikki tavarat paikoilleen, sillä mikä olisi illalla rauhoittavampi näky kuin siisti koti. Tykkään, että on siistiä, mutta kyllä lapset ja heidän leikki saa ja pitääkin päivisin näkyä. Olisi aika mahdottomuuskin koittaa jatkuvasti pitää koti siistinä, sillä siinä vaiheessa kun saa yhden huoneen siivottua on toinen jo käännetty tyylillä ylösalaisin.

Vaikka leikki saa näkyä, siivoan kuitenkin pienesti muutaman kerran päivässä ja keräilen tavaroita lattioilta paikoilleen, siitä on vain tullut sellainen tapa. En kuitenkaan halua lasten muistavan isona, että äiti vain siivosi tai meillä vaan siivottiin koko ajan, joten en tee sitä jatkuvasti. Lapset saavat leikkiä, leikit saavat rönsyillä ja levitä. Toki jos se on ihan mahdotonta ( tyyliin jokainen huone räjäytetty), niin kyllä meillä sitten keräillään tavaroita yhdessä. Tapana meillä on myös, että joka ilta ennen nukkumaan menoa meillä siivotaan lastenhuoneet yhdessä, aamulla kivempi herätä.

Välillä leikki rönsyilee oikein kunnolla

Pari meidän lapsista on aika pyörremyrkyjä leikkimisen suhteen. Yksi leikki alkaa ja pian se yhdistyy toiseen leikkiin ja näin se jatkuu ja jatkuu ja lopulta huone on kuin pommin jäljiltä, välillä myös olohuone ja keittiö. Instagramin storeissa näitä välillä näytän niin kuvien kuin videoiden muodossa. Ja se huoneen siivoaminen ei todellakaan onnistu muuten mukisematta. Tavarat kuulemma löytyykin helpommin kun on näkyvillä, heh. Toiset meidän lapsista taas sitten jaksaa leikkiä esimerkiksi nukkekodilla pitkiä aikoja. Taaperon lemppari on tyhjentää pelikaappia.

Yksi toimiva tapa meillä on ollut se, että osa leluista laitetaan aina hetkeksi sivuun. Meilläkin kun niitä leluja on vuosien varrella kertynyt ihan hirveästi, niin helpottaa kummasti, kun osa otetaan aina vaikka puoleksi vuodeksi sivuun. Kun tekee vaihdon, niin ne jemmasta tulevat lelut tuntuu lapsista kuin uusilta.

Taapero lempipuuhassaan. Me muut ei kyllä tästä kovin innoissaan olla, heh.

Tästä systeemistä huolimatta leluja on silti paljon. En kuitenkaan vielä ole laittanut niitä eteenpäin, kun monena kertana käynyt niin, että sitten meidän pienimmille iskee kausi, kun joku lelu on ihan suosikki ja ei tarvitse sitten erikseen niitä hankkia kun löytyy jo. Näin käynyt esimerkiksi heppojen, muumien ja barbien kohdalla. Samoin junarata, petsit ja duplot.

Tykkään myös järjestää lapsille erilaisia temppuratoja kotiin sekä ulos. Monesti pienimmät haluavat minut hetkeksi leikkiin mukaan ja varsinkin ruokaleikkeihin he haluavat minut asiakkaaksi. Myös nukkeleikkeihin pyytävät mukaan. Kivahan se on hetkiä viettää lasten leikeissä mukana. Yhtä kiva niitä on myös seurailla.
Tykkään siis siitä, että lasten leikki näkyy, mutta viimeistään iltaisin on siistiä. Joskus edessä on se aika, kun leikki ei enää kotona näy. Ei ole leluja joita kerätä iltaisin ja joiden päälle astua tai kaivaa sohvan alta.

Kommentit (2)

Hyvin tutun kuuloista. Meillä nuorin (kohta 3) myös levittää kaikki lautapelit vaikka ilokseni voin kertoa, että on viime aikoina ihan oikeasti alkanut myös pelaamaan tai leikkimään niillä. Siivoaminen sujuu joskus oikein mallikkaasti ja joskus hän sitten vaan toteaa niiden menevän jäähylle (eikä hänen niitä siis tarvitsisi siivota) 😀

Ihana.♥ Ja mahtavaa, että siellä alkaa jo ihan oikeasti pelailukin sujua. 🙂
Iloista viikonloppua sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X