äiti ja melukylän lapset - Banneri

Sitä uskaltaa viimein sanoa, että korona on selätetty meidän perheessä, ainakin tällä erää ja toivon mukaan ei hetkeen uudestaan tulisi. Lupasin tulla kertomaan teille, kuinka korona oireili meidän suurperheessä. Instagramin puolella niitä storeissa kerroin samalla kun sairastettiin, mutta nyt niputan kaikki tänne.

Tuntuu, että oli monenmoisia oireita ihan kaikilla. Osalla oli keskenään ihan samoja ja osalla taas vain pari. Yksi oire oli kuitenkin meillä kaikilla sama ja se oli kuume. Kuume oli vähän eri meillä kaikilla. Osa selvisi 37.5 asteen lämmöllä (tosin yhdelle tuo on jo ihan kunnon kuume) ja osalla mittarin lukemat hipoivat lähemmäs 40 astetta. Kuumeilu kesti yhdestä päivästä noin kolmeen. Oikeastaan kahdella perheestä kuume kesti lähemmäs kolme päivää ja muilla meni ohitse päivässä.

Miten muuten korona oireili meidän suurperheessä?

Kuumeen lisäksi yksi yleinen oire, joka oli lähes kaikilla oli kurkkukipu tai outo tuntemus kurkussa. Todella moni kärsi pääkivusta, vain kahdella se jäi aika lieväksi, mutta todella monella se oli tosi kovaa. Itse kun olen kärsinyt paljon migreenistä, jännitin kuinka kovana sen itse saan, mutta sain yllättyä positiivisesti, kun se ei omalla kohdalla tullutkaan kovin kovana.

Osalla oli myös vatsakipua. Kahdella paljon kovempaa kuin muilla. Toinen istui vessan lattialla ja odotti sitä hetkeä tuleeko oksennus vai ei. Ei onneksi tullut. Toinen sitten oksensi yöllä yhden kerran, mutta kärsi vatsakivusta niin kauan kuin kuumekin kesti. Pari lapsista voi myös huonosti, mutta heillä ei pahoinvointi yltynyt kuitenkaan kovin kovaksi.

Osalla oli nuhainen olo, mutta kunnon nuhaa ei kuitenkaan tullut. Yhdellä vuosi nenästä vertakin aika reippaasti yhtenä iltana. Meillä aikuisilla oli lihaskipuja. Itsellä ne oli kovatkin kun kuume nousi, mutta lääke helpotti siihen samoin kuin kuumeeseenkin. Kuumeen loputtua tilalle tuli väsymys ja vetämätön olo. Sitä hengästyi pienestäkin tekemisestä muutamien päivien ajan. Osalle myös tuli kuumeen loputtua yskä, joka vaivasi osaa monta päivää, ei kuitenkaan onneksi sen pidempään.

Ollaan kuitenkin onnellisia siitä, että korona oireili meidän suurperheessä aika lievillä oireilla. Osalla oireet oli tosi vähäisiä ja tauti nopeasti ohi. Kuume meni suht nopeasti ohitse kaikilla ja ainakin lapsilla kuumeen loputtua virtaa tuntui riittävän, eikä sairastaminen heissä näkynyt niin paljon kuin meissä aikuisissa. Nyt toivotaan kuitenkin, ettei ihan hetkeen tätä uudestaan saada tai mitään muutakaan tautia.

Kommentit (2)

Hyvä että pääsitte eroon koronakurjimuksesta. Me vielä täällä
lasten kanssa sairastellaan koronan ”jämiä”. Jospa pian menisi ohi.

Voi, toivottavasti teillä on jo tauti selätetty.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X