äiti ja melukylän lapset - Banneri

Täällä on takana ihana viikonloppu lasten kanssa mummulassa. Tänään ajeltiin takaisin kotio ja kun siinä kannettiin tavarat sisälle, niin täytyy myöntää minun huokaiseen ihan tosi syvään. Siis lähtiessä kaikkien vaatteiden sun muiden pakkaaminen on kivaa, mutta kun palataan kotio ja tavarat pitäisi purkaa, niin ei kyllä yhtään kiinnostaisi. Tekisi mieli vaan jättää tavarat niille sijoilleen ja palata niiden pariin myöhemmin.

Miten se meneekin aina noin? Onko muillakin havaittavissa vastaavaa? Puratko reissukamat heti vai vasta myöhemmin? Vaikka itse mielummin ne jättäisin seuraavalla päivälle, tulee ne kuitenkin usein purettua heti samana päivänä. Poikkeuksena se, jos tullaan kotio myöhään illasta jolloin se jää seuraavalle päivälle.

Purkaminen ei lopulta vie pahemmin edes enempää aikaa kuin pakkaaminenkaan, vaikka meillä usein on enemmän tavaraa palatessa kuin lähtiessä. Silti se ei kiinnostaisi yhtään. Isommat lapsista saavat hoitaa omat tavaransa paikoilleen, mutta itse joudun purkamaan yhteensä viiden ihmisen tavarat ja viehän se toki aikaa.

Kummasta sinä pidät – Pakkaaminen vai purkaminen?

Joka ikinen kerta huomaan myös pakkaavani vähän enemmän mukaan kuin olisi edes tarpeen. Tälläkin kertaa tavaroita kasseista purkaessa suoraan vaatekaappiin naurahdin, kuinka näköjään varaudun sitten ihan kaikkeen, mutta eipähän ole sitten koskaan ollut mistään pulaa. No mutta toisaalta parempi se on niin päin, kun huomata reissussa, että jotakin puuttuu vallan.

Silloin kun pienin oli vielä vauva, oli pakkaaminen ihan eri tasolla. Silloin mukana oli vieläkin enemmän kaikkea. Oli sitteriä, tuplasti enemmän vaatetta niin vauvalle kuin itsellenikin, koska imetys ja mahdolliset puklaamiset. Nyt kun nuorimmainen on kaksivuotias, on hänen vaatemääränsä aivan samanlainen kuin meidän kolmevuotiaalla. Samalla on vähentynyt myös omien vaatteiden määrä, kun ei tarvitse varautua pukluihin yms.

Hauska, kun lähdetään pariksi yöksi mummulaan, on kassien määrä jo aika iso tällä sakilla (nyt meitä oli seitsemän henkilöä). Sitten kun lähdetään viikon kestävään reissuun vie pakkaaminen paljon aikaa ja kasseja, pussukoita yms on iso määrä auton perässä. Niiden purkaminen tämän kokoiselta porukalta viekin sitten paljon aikaa.
Meitä voi seurata myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X