äiti ja melukylän lapset - Banneri

Muutama kuukausi sitten totesin jälleen sen, kuinka meillä on aivan liikaa leluja. Tässä ei viime vuosina ole edes pahemmin hankittu uutta, mutta jostain syystä niitä tuntuu olevan nyt ihan hirveästi. Vaikka osa leluista olisikin sivussa, niin silti noita on aivan järkyttävästi.

Meillä siis laitetaan monesti osa leluista sivuun ja kun ne palautetaan, otetaan taas osa leluista sivuun. Kaikki ei millään edes mahtuisi tuonne lasten huoneeseen. Tällä tavalla myös osa leluista tuntuu aina kuin uusilta. Meillä oli pallomerikin nyt pitkään poissa, kun kyllästyin siihen kun palloja meni pitkin asuntoa ja aina niitä sai keräillä. Nyt kun sen palautin, niin sama homma tuntuu jatkuvan, mutta lapset tykkää niin ei siitä raaski kokonaan luopua.

Mutta osasta leluista olisin kyllä ihan valmis luopumaan, näitä leluja on niin paljon

Ongelmana on vain se, että aina niillä leluilla on joku leikkimässä. Kun yhdellä loppuu kiinnostus, on seuraava jo siinä iässä, että kyseinen lelu kiinnostaa. Silti jonkinmoista karsintaa olisi tehtävä, koska tuo määrä on aivan järkyttävä. Varsinkin kun vertaa siihen paljon niillä edes lopulta leikitään.

Ajattelin kun lapsilla alkaa kesäloma, voitaisiin jonain sateisena päivänä käydä leluja läpi ja lajitella ne säästetään, annetaan ja myydään pinoihin. Sitten voisimme pestä leluja pesuhuoneessa. Ollaan pariin kertaan tehty näin. Ensimmäisellä kerralla keräsin kaikenlaisia leluja jätesäkkiin ja ne sai hakea meiltä 20 eurolla. Se meni hetkessä kaupaksi ja saatiin hyvin tilaa. Toisella kertaa lahjoitettiin leluja päiväkotiin ja osa neuvolaan.

Tähän on hyvä ottaa lapset mukaan ja yhdessä sitten pohtia mitkä on oikeasti tarpeellisia leluja ja mitkä joutaa pois. Nyt kun leluja on niin paljon, on huone jatkuvasti ihan kaaoksessa ja arvatkaa ovatko he kovin innokkaita niitä siivoamaan. Ja kun sanon kaaoksessa, niin se tarkoittaa, että suurin osa leluista makaa lattialla ja lopulta niillä ei kukaan leiki. Onneksi lapset ovat myös sitä mieltä, että on hyvä idea alkaa karsimaan. Katsotaan sitten paljonko niitä lopulta suostuvat karsimaan.
Voit seurata meitä myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X