äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kuten on varmasti täälläkin käynyt selväksi useampaan kertaan, on meillä sairastettu nyt alkuvuodesta ihan todella paljon. Tuntuu, että ihan koko ajan joku on kipeänä. Kun yhdestä selvitään alkaa jo uusi tauti jyllätä. Pahinta onkin se jatkuva huoli, joka ainakin itselleni iskee aina silloin kun lapset sairastavat.

Nyt meillä on ollut mitä erikoisempia tauteja ja jokainen lapsi on oireillut aivan eri tavalla. Yksi oli viime viikolla niin kipeä, että oli pakko pitkästä aikaa turvautua paristi lääkäriin. Kuume ei lääkkeillä laskenut edes kovin alas ja tuntui että sitä oli koko ajan. Tuli meille molemmille vanhemmille sellainen tunne, että nyt tarvitaan asiantuntijaa, ettei tämä ole enää mitenkään normaalia. Ja hyvin saatiinkin apuja heti kun aikaa lääkärille soitettiin.

Se huoli vie mukanaan yöunet

Mistään vakavasta ei onneksi ollut kyse, mutta sama tauti kuin sisaruksilla iskikin yhteen lapsista paljon rajummin. Lopulta tauti kestikin hänellä pitkään, ennen kuin pystyi palata normaaliin arkeen. Itsellä jäi kyllä silloin unet vähiin. Huoli toisen kunnosta oli koko ajan läsnä ja näin se on itsellä aina kun lapsista joku sairastuu. Silloin herään pieninpäänkin ääneen, mutta niin se on aina ollut.

Tämän vuoden puolella olen ollut enemmän huolissani kuin pitkään aikaan. Toivonkin, että kun tämä pöpö saadaan kaikkien loppujenkin kohdalta kokonaan selätettyä saataisiin olla koko perhe terveenä. Ja tosihan se on, että huolet seuraa aina ja niitä riittää asiasta kuin asiasta, mutta jos nämä taudit edes loppuisi niin auttaisi paljon.

Eilen instagramin puolella kerroinkin kuinka nyt viikonlopun alussa vietin yhden lapsen kanssa illan/yön Tayssin acutassa. Hän kolhi toisen jalan pikkuvarpaan syöttötuolin jalkaan niin, että koko varvas vääntyi sivulle. Siinä olin taas huolesta mykkyrällä, kuinka toinen kestää tunnin matkan autolla ensiapuun ja saadaanko varvas kuinka kuntoon. Sairaalassa vierähti kolmisen tuntia ja siellä kuvattiin jalka useampaan kertaan. Pikkuvarvas oli murtunut törmäyksessä tuolin kanssa ja lopulta se saatiin lähes oikeaan asentoon. Nyt on varpaat sidottu yhteen ja tilannetta seuraillaan.

Kyllä siinä huoli oli kova ja kaikkensa koitti tehdä, että toisella olisi edes jotenkin hyvä olla. Nyt täällä sitten parannellaan vielä osaa porukkaa flunssasta, jossa onneksi ollaan voiton puolella sekä yhden murtunutta pikkuvarvasta.
Iloista vappua ja toukokuun ensimmäistä päivää! Toivotaan, että tässä kuussa pöpöt jo hellittäisi.

Kommentit (4)

Tsemppiä ja toivotaan et sairastelut jo helpottaisivat piiiiitkäksi aikaa! ❤️
Tämä lukuvuosi on kyllä ollut ihan omaa luokkaansa! Vissiin sit takautuvasti tulee kaikki nekin taudit mitkä jäivät sairastamatta kun koronan takia möllötettiin vain kotona..

Meillä oli elo-joulukuun välillä tosi monta kertaa joku lapsi ärsyttävästi nuhassa tms. Ei mitään vakavaa mutta testeissä oli rampattava ja ne vähäisetkin suunnitelmat aina peruuntuivat. Aloin olla jo ihan kypsä koko hommaan.
Sitten alkuvuosi meni ihmeen hyvin kunnes maaliskuun lopulla iski noro. Voi itku mikä tauti! Kamalaa sairastaa suurperheen äitinä kun pakkohan se on oman oksentamisen välissä hoitaa lapsiakin. Yök. Taidettiin viikko olla terveenä kun tuli korona ja meillä meni 2vkoa ennen kuin kaikki oli käynyt läpi!! Onneksi lääkkeet auttoivat kuumeeseen, pääkipuun jne. Jotenkin sitä kuvitteli että kun se kauan pelätty korona on sairastettu niin voisi elää vapaammin mutta vielä mitä.. Meni ehkä 5pv kun ekana koronaan sairastunut alkoi uudestaan kuumeilla ym. Taisi sitten influenssa iskeä 🙁 Tässä nyt sit 2/7 on sitä jo sairastanut ja kauhulla mietin että käyköhän kaikki läpi ja mitenhän kauan tässä taas menee.

Paranemisia teillekin! Lohdullista et muutkin sairastaa nyt enemmän ja vähämmän!

Kiitos paljon. Täällä on jo uusi tauti kierroksessa..alkaisi kyllä nyt riittää tämä sairastelu.

Kiitos paljon ja isosti tsemppiä sinnekin. Toivottavasti teillä on jo hellittänyt.♥ On kyllä ollut paljon sairastelua teilläkin. 🙁
Täällä alkoi jälleen uusi tauti ja nyt siinä on 4/9. En tiedä onko influenssa nyt sitten rantautunut meillekin. Juuri yhden kuumeisen oksennukset siivosin, muut eivät ole oksentaneet, mutta korkeaa kuumetta on. Kauhulla odotan meneekö tämäkin tauti kaikki läpi..huoh.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X