äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lapsilla on ensimmäinen lomaviikko takana ja huh huh, millainen se olikaan. Päiviin on mahtunut kinastelua sekä olen kuskannut lapsia paikasta a paikkaan b. Lisäksi on ollut vaikka mitä muita käyntejä. Ensimmäisen viikon ohjelma olikin itsellä lapulla ylhäällä, jotta oli varmasti oikea lapsi oikeassa paikassa oikeana päivänä.

Pari lapsista kävi joka päivä päiväleirillä, yhdellä alkoi puheterapia jossa käytiin naapuripaikkakunnassa (R-kirjainta aletaan metsästää ja sen oppiminen ei kuulemma ole kovin kaukana), oli kouluunmenotarkastusta sekä lääkärineuvolaa. Yksi kävi muutaman tunnin laivamatkalla ystävänsä perheen kanssa, yhdellä alkoi pesisliikkari ja yksi vietti päivää Särkänniemessä. Siinä sai tämä äiti ensimmäisen viikon ajan ajaa autolla ties kuinka monta kilometriä.

Ensimmäinen lomaviikko sisältää aina kinaamista

No mutta tärkeintä on, että lapsilla alkoi loma mukavasti ja riitti ohjelmaa jokaiselle päivälle. Ei sitten itse tarvinnut olla keksimässä niin paljon kaikkea ja saatiin viettää aikaa pienten kanssa. Ja he muuten otti tosi hyvin kaikki automatkat, kun keksittiin sitten siihen yhteyteen jotain kivaa puuhaa, kuten lenkkeilyä, puistoilua ja kaupassa käymistä.

Kinaamista on tähän viikkoon kyllä mahtunut enemmän kuin meillä on yleensä. Kun normaali kouluarki muuttui lomaksi, on ollut totuttelemista siihen, että viettävät nyt paljon aikaa yhdessä. Yleensä tilanne kuitenkin tasoittuu ajan kanssa ja lopulta arki sujuu lomallakin mukavaan tahtiin. Kunhan lomalla on mukavaa puuhaa ja aikaa tehdä myös omia juttuja sujuu kaikki varmasti mallikkaasti.

Kun ensimmäinen lomaviikko oli kiireinen, niin ensi viikko onkin rauhallisempi, kun lapsilla taukoa päiväleiristä, mutta sillä viikolla riittää kyllä muuten puuhaa vaikka kuinka. On ajamista niin naapuripaikkakuntaan kuin Tampereellekin. Lisäksi pari muutakin juttua joissa tulee käytyä. No eipä ainakaan ole ollut tylsä loman aloitus, kun riittää ohjelmaa.
Voit seurata meitä myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X