äiti ja melukylän lapset - Banneri

Paljon on kyselty esimerkiksi instagramin puolella millaista on odottaa vauvaa tässä iässä. Onhan tämä raskaus ollut erilainen näin 38-vuotiaana kuin aiemmin, mutta kuitenkin aika samanlainen. Paljon tuttuja juttuja ja ihan uusiakin on ilmestynyt tämän odotuksen aikana.

Tässä on tullut odotettua vauvaa nyt niin siellä parinkympin alkupäässä, puolivälissä, loppupäässä, kolmekymppisenä, vajaa kolmevitosena ja nyt kolmekymmentäkahdeksan vuotiaana. Monessa eri iässä ja niin kiitollinen olen jokaisessa odotuksesta joita olen saanut kokea.

Tällä kertaa uusina on tullut muutamia juttuja, joita ei aiemmin ole ollut raskaana ollessa. Niistä olen kyllä lukenut, mutta olen niiltä välttynyt. Osa niistä on jopa hieman säikäyttänyt, kun vastaavaa ei odotusaikana ole ennen ollut. Osa taas on ollut tuttuja vasta odotuksen jälkeen. No mutta siis ensin minulle ilmestyi patti oikeaan kainaloon. Näitä minulla on ollut yleensä synnytyksen jälkeen, kun maito on noussut. Näin ollut esikoisesta lähtien ja ns lisärinta voi olla todella kipeä.  Koskaan ei ole tullut vielä odotusaikana joka kyllä säikäytti. Niinpä rakenneultrassa lääkäri tutki niin patin, toisenkin kainalon ja molemmat rinnat ja totesi sen turvonneeksi maitorauhaseksi ja ei syytä huoleen.

Tietty se on hieman eri juttu odottaa vauvaa tässä iässä, mutta nämä ilmestyneet jutut varmaan se asia joka tekee odotuksesta hieman erilaisen

Sitten oikean polven viereen alkoi ilmestyä hirveä määrä verisuonia, jotka todennäköisesti ovat vain pinnallisia eikä syytä huoleen niiden kanssa ainakaan vielä ole. Näytin niitä neuvolassa terveydenhoitajalle ja niitä nyt tarkkailen. Koskaan ennen minulle ei ole tuollaisia tullut, joten olivat minulle ihan uusi juttu. Jalkojen pitäminen koholla auttaa ja samoin hieronta tai viimeisimpänä kylmäpussi, jos siinä sattuu olla jotain särkyä.

Lisäksi on nyt paristi tullut harjoitussupistuksia, mitä ei ole ollut yleensä ennen synnytystä. Nämä selvästi olleet yhteydessä siihen jos vauva liikkuu vatsassa jotenkin todella paljon. Muuten en pahemmin mitään supistelua ole joutunut nyt kokemaan tässä odotuksessa. Outoa silti, että niitä ollut jo tässä vaiheessa. Muuten odotus onkin sitten ollut samanlainen kuin edelliset. Välillä turvotusta, päänsärkyä, liitoskipuja yms. Ainahan näissä on keskenään eroja, mutta pääosin samalla tavalla on kaikki edennyt.

Varmasti moni ajatteli, että se on ihan vallan erilaista odottaa vauvaa tässä iässä kuin nuorempana. Aika on varmasti kullannut muistot. Tieto lisää tuskaa sanonta pitää paikkansa. Esikoisen odotus oli ihanan huoletonta aikaa, kun tietoa kaikesta ei ollut niin paljon. Vauva-aika taas sisälsi paljon jännitystä, kun nyt vaan ajattelee, että kaikki sujuu varmasti omalla painollaan. Edelleen joka kerta tämä on yhtä ihmeellistä ja ihanaa. Jännittävää ja pelottavaakin. Isoa tunteiden vuoristorataa ja yhtä elämän onnellisinta aikaa.

Kommentit (2)

Monesti varmaan suurin ero onkin elämäntilanteessa. Jos on nuori perhe ja ”oma elämä” vasta aluillaan, opiskelut ehkä kesken, mahdollisesti vuokra-asunto ja bussilippu, niin onhan se lähtötilanteena toisenlainen kuin heillä, joilla on jo ammatti, työpaikka, vakituiset tulot ja ehkä jo jotain kerättyä omaisuutta myös.

Toisaalta nuorena ei ehkä koe luopuvansa niin paljosta vauvan takia, kun taas ”valmiimmassa elämässä” voi olla tottunut elämänsä tiettyihin etuuksiin ja mukavuuksiin. Toisaalta puhutaan, että nuorena jaksaa ja vähän vanhempana taas on jo näkemystä. Nuorena menee rohkeasti kohti ja vanhempana ehkä tunnistaa jo elämän rajallisuuden.

Mutta tiedä sitten. Ehkä jokainen hetki on juuri se oikea.

Hyvää pohdintaa. 🙂
Niin se varmasti on, että jokainen hetki on se oikea.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X