äiti ja melukylän lapset - Banneri

Täällä alkoi raskausviikko 26 ja nyt on haettu äitiysavustus ja kaikki muut hakemukset tehty Kelaan. Uskomatonta, että vauva on nyt päästä jalkoihin noin 31 sentin mittainen. Näillä viikoilla vauva osaa hengittää sisään ja ulos ja silmät ovat valmiit. Mikä helpottavinta, vauvalla olisi nyt melko hyvät mahdollisuudet selviytyä jos hän lähtisi syntymään. Toivottavasti tämä pieni kuitenkin viihtyy vatsan suojissa vielä pitkään, eikä pidä mitään kiirettä syntyä aiemmin.

Sain tosiaan tehtyä Kelaan hakemukset. Meille on tulossa se uusi vanhempainrahamalli, koska laskettumme on 4.9.-22 jälkeen. Uudessa mallissa nimitykset hieman vaihtuvat ja vanhemmat voivat luovuttaa toisilleen päiviä. Vaikuttaa kyllä kivalta systeemiltä, mutta meillä mies ei pysty työnsä puolesta niitä pitämään, joten luovuttaa omansa minulle. Mutta ne keillä on se mahdollisuus niin onhan se huippu juttu.

Uusi hakemus oli helppo täyttää, mutta itse soittelin Kelaan ja kyselin miten muutamat kohdat omalla kohdallani tulee täyttää. Virkailija auttoi parhaansa mukaan, vaikkei hän ole itse vielä koskaan edes päässyt näkemään tätä uutta hakemusta. Pisteet siis sinne päähän, koska varmasti saavat nyt liudan kysymyksiä ja soittoja näistä. Itse jäin kaipaamaan sitä vapaata tilaa johon tehdä lisäselvityksiä, mutta laitoin ne viestillä erikseen perään.

Äitiysavustus otetaan tälläkin kertaa rahana?

Mielestäni on niin upea mahdollisuus kuinka voi valita kahden väliltä. Äitiyspakkaukset ovat muuttuneet tässä vuosien varrella ihan hirmuisesti ja parempaan suuntaan, mutta silti tälläkin kertaa se raha tuntui vaan meille paremmalta vaihtoehdolta. Pakkaus ollaan otettu yhteensä kolme kertaa ja loput sitten rahana. Lopulta pakkauksesta olisi tälläkin kertaa jäänyt moni asia meille käyttämättä, joten järkevämpää ottaa se 170 euroa ja ostaa sillä vauvalle sitten sitä mitä juuri hän tarvitsee.

Tässä olen vaatetta vauvalle hankkinut pikkuhiljaa ja muitakin hankintoja on tarkoitus tehdä hiljalleen. Onneksi ne ei mitään suuria juttuja ole. Itse on vielä tarkoitus tehdä pienelle tumppuja ja villasukat tai jotkut muut töppöset. Villahaalariakin suunnittelin, mutta en ole vielä löytänyt sellaista ohjetta, joka olisi itselle tarpeeksi helppo ja suht nopea toteuttaa. Voi siis olla että koko haalari ja sen toteutus jää vain ajatuksiin.

Äitiysavustus, oletko ottanut sen viimeksi pakkauksena vai rahana? Istagramin puolella kyselinkin ja siellä vastauksen meni aika tasan. 46 % vastanneista otti pakkauksena ja 54 % rahana. Eli aika tasan. Moni laittoikin viestiä, että esikoiselle ottanut pakkauksen ja muille rahana. Sitten oli monta, jotka ottanut kaikille sen pakkauksen.

Kommentit (2)

Tälle mahassa olevalle 7 lapselle otin rahana, ostin käytetyt uudet vaunut, ku edellisen jäljiltä olin jo pistänyt kiertoon. Samoin oon ostanut pienet vaatteet ku nekin olin lähes kaikki laittanut pois. Minusta tuo oli aika vaikea tuo uusi kelan hakemus ja näkyy itsellä vieläkin käsittelyssä vaikka n.1kk jo menny hakemuksesta… Oonkin ollut yhteydessä kelaan, mut ei oo edistynyt 🙄 ja myös mies joutuu luovuttamaan niitä päiviä mulle ku sillä ei oo mahdollista pitää niitä.

Ikävä jos käsittelyajat on siinä pitkät. Kelassa mulle sanoivat, että pääsevät itse näkemään nuo uudet hakemuspohjat 1.8. mahtavatkohan silloin vasta alkaa niiden hakemusten käsittelynkin. Ja toki voi kesälomatkin vaikuttaa. Oli se kyllä aivan erilainen kuin mikä se aikaisempi on ollut.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X