äiti ja melukylän lapset - Banneri

Keskiviikkona koululaisten arki alkoi, kun neljä koululaista aloitti koulun. Niin jännittävää, kun yhdellä alkoi ensimmäinen luokka ja se on aina ihan hirmuisen jännittävä päivä niin lapselle, kuin vanhemmillekin. Samalla meillä yhdellä alkoi kolmas luokka uuden opettejan johdolla, yhdellä alkoi kuudes luokka ja yhdellä ylä aste, kun hän suuntasi seitsemännelle luokalle. Onneksi koulu pysyi samana ja paikat oli oikein tuttuja, joka on ihana juttu niin lapselle kuin vanhemmillekin.

Ekaluokkalaisen päivä oli sujunut oikein mukavasti. Tutut kaverit luokalla ja oikein mukava opettaja vastassa heti aamulla. Ensimmäinen päivä oli ollut kiva ja ruokakin oli maistunut. Samoin oli viihtynyt myös muut koululaiset ja päivä oli muutenkin ollut kiva. Koulu lisäksi yllätti tänä vuonna positiivisesti ilmoittamalla lasten koulukyydeistä jo edellisen viikon aikana. Yleensä ne on itse saanut selvittää ja lopulta ne on selvinneet edellisenä päivänä.

Koululaisten koulun alku teki tietysti muutoksia meidänkin arjessa

Ensimmäinen viikko koulussa kun oli niin lyhyt ja jokainen päivä vielä aika helppo, lähtivät lapset innolla kouluun. Erityisen innokkaasti kouluun onkin lähtenyt ekaluokkalainen, toivottavasti se into vaan kestäisi pitkään. Ja onhan se parasta viettää aikaa ystävien kanssa ja aloittaa uusi lukuvuosi koulussa rennoissa merkeissä. Ensi viikolla koululaisten arki alkaa oikein toden teolla ja täysin lukujärjestysten mukaan. Vanhimmalla lapsista alkoi ammattikoulun toinen luokka torstaina, hyvillä mielin hänkin palasi kouluun.

Tietysti uusi arki muutti myös meidän pienten arkea sen verran, että heräävät aamuisin samoihin aikoihin ja heillä on alkuun ollut päivisin kotona hieman outoa, kun isommat ovat päivät poissa. Lasten tultua koulusta pienemmillä usein tulee kiukkua ja ikävä isompia kohtaan purkaantuu niin. Pienemmät hakeutuvat tietysti heti isompien seuraan ja isommat taas mieluiten haluavat koulun jälkeen olla hetken yksistään, mutta näin se menee aina alkuun, kunnes hekin tottuvat taas uuteen arkeen.
Toivottavasti siellä on koululaisten koulun alku lähtenyt hyvin käyntiin.
Voit seurata myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X