äiti ja melukylän lapset - Banneri

Näin raskaana ollessa olen super herkkä ja itku on tullut ihan kaikesta mahdollisesta. Varsinkin nyt itkuisuutta on ollut paljonkin, eikä tarvitse olla mikään erikoinen syy edes, että tämä äiti jo pillittää. Tässä eräs päivä kerroin instagramin puolella, kuinka meidän nelivuotias ja parivuotias yhdessä löysivät siskonsa kynsilakan ja lakkasivat kynsiään ja lopulta koko kynsilakka oli kaatunut siskon sänkyyn.

No siinä sitten sotkeentui niin pussilakana, itse peitto, tyttärelleni rakas unipupu ja parivuotiaan silloin päällä ollut metsolan kissamekko. No tämä äiti itkeä pillitti, kuin olisi sattunut joku isokin tapaturma. Harmitti vaan jostain syystä todella paljon, etenkin se tyttären tärkeän unipupun sotkeentuminen ja samoin tietysti se mekko. Jos en olisi ollut raskaana, niin tuskin olisin reagoinut siihen tuolla tavalla, mutta jostain syystä näin odotusaikana tunteet on vaan jatkuvasti niin pinnassa.

Näin raskaana ollessa pelkkä telkkarista tullut mainos saa itkemään

Joo ja on sitä taas tullut itkettyä elokuvien aikana, jonkun hyvän laulun kuullessa ja jopa jotkin mainokset saa kyyneleet silmiin. Välillä jopa hieman huvittaa itseä tämä, kun itken silmät päästäni milloin mistäkin, mutta tämä ei ole itselle mitään uutta. Ihan tuttua puuhaa, että mitä pidemmälle raskaus etenee, sitä herkempi olen. Lopulta sekin taas tasaantuu ajan kuluessa ja kun vauva-arki on edennyt tarpeeksi pitkälle.

Lapsista varsinkin pienimmille olen koittanut kertoa miksi äiti välillä itkee, isommille tämä on jo tuttua kauraa näin odotusaikana, eivätkä he enää ihmettele mikä nyt mahtaa olla. Meidän nelivuotis sanoi seuraavana päivänä sen kynsilakkajutun jälkeen ”Ei tänään kosketa siihen kynsilakkaan, ettei tule itkua”. Sovittiin, että lakataan sitten joku päivä yhdessä kynsiä.

Raskaudet ja vauva-arki on tehneet minusta kerta toisensa jälkeen aina herkemmän ja näin odotusaikana tämä herkkyys on jossain ihan tapissa. Se valmistaa hyvin tulevaan vauva-arkeen ja vauvan tarpeiden vastaamiseen, joten ihan normaalia tuntea asiat voimakkaasti. Onko teillä muilla raskaana ollessa tullut itku herkästi? Kertokaa ihmeessä mitkä asiat on teidät saaneet pillahtamaan itkuun?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X