äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viime odotuksessa mietin pitkään menemistä omakustanteiseen ultraan kurkkimaan pientä, mutta kaikki paikat oli sen verran kaukana, että lopulta se sitten jäi vallan. Se jäi lopulta harmittamaan, joten tämän odotuksen aikana päätin, että nyt sinne menen ennemmin tai myöhemmin.

Ne parhaimmat viikot käydä ultrassa kurkkimassa pientä meni tälläkin kertaa kuitenkin ohi. Ei ole nimittäin helppoa löytää sellaista aikaa joka sopisi meidän arkeemme, varsinkaan näin kesällä. Nyt onneksi löytyi paljon kehuttu paikka Tampereelta, joten sinne on nyt ensi viikolle aika varattuna ja viimein pääsen toteuttamaan mun haaveeni tästä. Sain samalla yhdistettyä sen toisen reissun kanssa samaan, niin ei tarvitse sitten moneen kertaan ajella.

Omakustanteiseen ultraan vaikkei takeita olekaan, että saisi vielä kunnon kasvokuvia

Tärkeintä itselle on saada se kiireetön kokemus ultrasta ja rauhassa katsella omaa pikkuista sekä keskustella kätilön kanssa vaikka siinä samalla lähestyvästä synnytyksestä. Nähtäväksi sitten lopulta jää saadaanko siellä pienestä otettua enää kasvokuvia, kun on kuitenkin jo kasvanut sen verran. Se ei kuitenkaan ole itselle se tärkein juttu vaan kaikki muu. Kiva myös saada jonkinmoista kokoarviota vauvasta.

Myös vauvan tarjonta kiinnostaa. Viimeksi neuvolassa lääkäri arvioi vauvan olevan poikittain, siltä se on kyllä liikkeidenkin perusteella tuntunut. Vielähän hän ehtii vatsassa pyöriä vaikka kuinka moneen kertaan ja vaikka miten päin, mutta kiva silti ultrassa nähdä onko siihen tullut muutosta. Ennen täällä meilläpäin on ultrattu myös näillä viikoilla, mutta nykyisin ei näköjään enää, vaan se on sitten ihan siellä loppuodotuksessa.

Ja onhan ne ultralaitteet täällä ihan eri luokkaa kuin tuolla yksityisellä. Olen saanut käydä Terveystalolla ensimmäisessä ultrassa (sikiöseulontaultra) ja siellä myös niin upeat laitteet joilla saanut aivan ihania kuvia. Kiva siis päästä ensimmäistä kertaa kurkkaamaan vastaavilla laitteilla vauvaa näillä viikoilla. Tuskin maltan odottaa sitä kokemusta. Samalla niin uskomatonta, että silloin ollaan jo 30+ viikoilla menossa, ihan käsittämätöntä kuinka nopeasti tämä odotus on edennyt.

Vatsa onkin kasvanut ihan hujauksessa ja tuntuu, että nyt on varsinkin ylä vatsalla ihan kuin turvotusta. Mitä pidemmälle päivä etenee, sitä isommalta oma vatsa tuntuu. Täytyisi muistaa juoda vaan reilusti enemmän ja koittaa ehtiä sinne kävelyllekin useammin.
Oletko sinä mennyt raskaana omakustanteiseen ultraan?
Seuraa meitä myös
instagramissa.

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X