äiti ja melukylän lapset - Banneri

Toivon nyt ettei tilanne muutu lasten osalta, kun tämän tänne kirjoitan mutta meillä on lapset nukkuneet pitkään tosi hyvin. Tuossa yhdessä vaiheessa oli vaihe, kun nuorimmainen heräili useammin, mutta nyt hänkin nukkuu todella hyvin. Nuorinhan muutti kesällä meidän nelivuotiaan ja seitsemänvuotiaan kanssa samaan huoneeseen ja unet on sujunut siellä oikein hyvin.

Nyt kun voisi vielä hetken nauttia siitä, kun saa itsekin nukkua heräämättä tai ainakin lähes kokonaan heräämättä öitä ennen vauvan syntymää, mutta minkäs teet kun yöllä on alkanut olla monenlaista. Yleensä ainakin kerran nousen vessaan, joinakin öinä ei saa nukutuksi, kun närästää paljon ja joinakin kertoina noiden heräilyjen takia ei sitten vain enää saa unta uudestaan. Monena yönä se sitten menee pyörimiseksi ja monesti saatan valvoa 03-05 välisenä aikana.

Toivottavasti lapset nukkuu hyvin vielä vauvan synnyttyäkin

Usein silloin yöllä valvoessa en olekaan yksin hereillä, vaan vauva vatsassa herää myös ja pitääkin aikamoista rallia. Saa nähdä onko hänen synnyttyä rytmimme sellaista, että yöllä valvoskellaan se pari tuntia, kun muu perhe nukkuu onnellisena. Tuleva valvominen ja sen määrä ei omalla kohdalla mietitytä kuitenkaan, koska kyllä niistä heräilyistä jälleen selviää. Imetyshormonit pitää varmasti alkuun hyvin huolen siitä ja luulen, että silloin nukun jopa paremmin kuin nyt näin odotuksen loppumetreillä.

Vähän mietityttää se, jos vauva valvoskelee öisin paljon ja on itkuinen, niin miten lasten unien käy, etenkin tuon meidän nuorimmaisen. Alkuun voi olla, että heidänkin unensa siitä vähän häiriintyy. Toisaalta taas he on lopulta aika sikeästi nukkuvia ja sen verran kaukana kuitenkin huoneesta jossa vauva kanssani nukkuu, joten hyvällä tuurilla se ei lasten uniin vaikuta. Mutta sen näkee sitten vauvan synnyttyä kuinka meidän käy.

Mutta nyt nautin siitä, kun lapset nukkuu ja ainoastaan omat heräilyt tekevät öistä katkonaisia. Lisäksi koitan tämän oman valvoskelun ottaa vain valmistautumisena tulevaan vauva-arkeen. Rennie onneksi vielä tehoaa ihan hyvin närästykseen ja saan nukuttua jos vain uni öisin tulee. Ja kun uni ei ole tullut, on tullut tilattua niitä loppuja juttuja joita meiltä uupuu. Joo ei tuu ainakaan halvaksi nämä valvomiset, heh.
Voit seurata meitä myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X