äiti ja melukylän lapset - Banneri

Käsityöinnostus on kyllä ihana näin odotusaikana. Instagramin puolella vilautinkin kuinka viimeksi ”syntyi” mobile vauvalle, jonka laitan sitten roikkumaan pinnasängyn päälle. Vastaavan tein aikoinaan meidän parivuotiaalle, mutta nyt ostin hieman eri materiaaleja, kun Ideaparkissa Sinellin liikkeessä käydessä näin siellä kivan ”mobilen” jossa oli käytetty myös helmiä.

Tälläkin kertaa mobileen eläimiksi valikoitui norsut. Ne on helppo valmistaa ja olen käyttänyt niissä nyt tällä kertaa Ikkunalaudalla blogista löytyvää kuvallista ohjetta. Todella yksinkertaiset tehdä ja nopeasti saa valmista aikaan. Tämmöiselle ei niin kauan käsitöitä tehneelle tämä on tarpeeksi simppeli tehdä ja just nopeasti valmistuva, mikä on niin iso plussa. Päätin tehdä mobileen neljä norsua, jotta se pysyy hyvin tasapainossa. Väreiksi valikoitui kermanvalkoinen (seitsemän veljestä) lanka ja ihana beige (novitan baby merino).

Mobile vauvalle – Koska sellainen nyt vaan on niin söpö siinä pinnasängyn päällä

Mobilen ylä osassa oleva pieni puinen rengas on jostain meidän verhotangosta yli jäänyt rengas, isompi puinen rengas sekä molemman väriset puiset helmet ostin Tampereen Ideaparkin Sinellistä. Lopuksi virkkasin kaksi ketjusilmukkaa olevaa pötköä, jotka on vähän reilu 90 cm pitkät.

Lopulta oli aika koota koko homma kasaan. Ensin mietin mitenkä paljon niitä helmiä siihen haluan ja lopulta niitä tuli vielä muutama enemmän kuin olin alkuun ajatellut. Jätin virkattuihin pitkiin nauhoihin hieman ylimääräistä lankaa, jotta sain ne vedettyä neulalla norsun läpi ja solmin sen kiinni norsun vatsan alta.

Minusta nämä yksinkertaiset mobilet vauvan sängyn päällä on niin söpöjä. Vauvahan ei tästä nyt alta päin katsottuna paljoa varmasti irti saa, mutta nämä onkin enemmän sellainen koriste. Vauva tuskin kuitenkaan paljon viettää hereillä aikaa pinnasängyssä, joten tämän ei siinä mielessä tarvinnut kovin kummoinen olla. Mutta kai tästä vauvan kasvaessa sitten jonkin verran iloa voi hänelle olla. Ainakin meillä edellinen tykkäsi kasvaessaan omastaan.

Tämän mobilen toteuttaminen ei kovin paljoa maksanut. Vaalea lanka sekä pieni puinen rengas löytyi valmiina kotoa, beige lankakerä maksoi Tokmannilla 3€  (siitä jäi vielä lankaakin hyvin jäljelle) ja tarvikkeet Sinellistä vähän reilun 9€, joten paljoa ei hinnaksi tullut. Puisia helmiäkin jäi vielä muutamat jäljelle.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X