äiti ja melukylän lapset - Banneri

Huh, niin ne raskausviikot juoksee ja täällä alkoi torstaina äitiysloma. Ihan uskomatonta, että odotus on edennyt näin pitkälle ja laskettuunkin on enää vähän reilu 30 päivää!!! Tässä kun ollaan lasten kanssa oltu kotona, ei tilanne tietysti muutu muulta osin kuin siltä, että voin itse työskennellä vain sunnuntaisin. Sunnuntaisin sitten koitan kirjoitella tätä blogia, mikäli se meidän vauva-arkeen hyvin istuu. Instagramin puolella voit seurailla meidän meininkiä.

Alkaa tuntua, että kaikki olisi vauvalle ainakin vaatteiden osalta nyt pienimmässä koossa hankittuna. Vielä vaipat sun muut jutut on ostoslistalla, mutta onhan tässä vielä se kolmisenkymmentä päivää aikaa. Omat imetysliivit sun muut pitäisi myös etsiä kaapin perukoilta ja katsoa onko niissä uusille tarvetta vai vieläkö vanhoilla selvitään. Tuntuu jotenkin niin epätodelliselta, että vauva voi luultavammin olla sylissä jo tämän kuun lopussa, vastahan sen plussan tein.

Äitiysloma alkoi ja nyt voin alkaa oikeasti laittaa kotia vauvaa varten

Tässä kuussa on luvassa verikokeita, ultraa ja neuvolaa. Mahdollisesti käynti Tayssiin, mikäli niitä käyntejä siellä järjestetään. Tässä kuussa on myös paljon lapsilla kaikkea asioita joita on hoidettavana, joten laskettu tulee vastaan nopeammin kuin osaa edes odottaa. Muutenkin aina tuntuu, että odotus etenee niin vauhdilla pahoinvoinnin loputtua, niin tämä odotus on mennyt kyllä jollain pikakelauksella.

Olen säästänyt monia asioita, joita tehdä vasta äitiyslomalla. Nyt voin kunnolla antaa itselleni luvan valmistautua vauvaa varten. Ajattelin huoltaa vaunut, alkaa hiljalleen pestä vauvanvaatetta ja laittaa muutenkin pinnasänkyyn kertyneitä tavaroita paikoilleen. Tähän asti kun olen kasannut kaikki sinne. Nyt voisin hoitopöydän laatikosta tyhjentää yhden laatikon vauvan vaatteita varten. Lisäksi sitä voisi valmiiksi kaivaa esiin sitterin.

Ja kai sitä pitäisi myös hiljalleen alkaa miettimään sairaalakassia. Vaikkei tässä nyt kiire vielä olekaan ja äitiysloma alkoi vasta, niin kyllä sitä voisi varautua siihen, jos tämä lähteekin aikaisemmin syntymään. Eihän sitä koskaan tiedä, kun on jo kuitenkin useampi synnytys takana. Siinä hässäkässä ei kyllä tällä taustalla mitään sairaalakasseja pakkailla. Lisäksi pitäisi sähköiseen neuvolakorttiin naputella puuttuvat tiedot ja alkaa suunnitella sitä synnytystoivelistaa.
Pian hän on täällä! Ja hei ihanaa lokakuuta!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X