äiti ja melukylän lapset - Banneri

Niin ne raskausviikot vierii ja torstaina täyttyi 37+0 ja meidän pieni on nyt täysiaikainen vauva. Viime viikolta peruuntui neuvola ja se siirtyi muutamalla päivällä eteenpäin. Rautaa koitan popsia päivittäin, jotta saisin laskeneen hemoglobiinin nousemaan tarpeeksi ylös. Toivottavasti se alkaa puremaan nopeasti, niin ei näin matalilla arvoilla tarvitsisi mennä synnyttämään.

Öisin tulee edelleen välillä valvottua. Nyt usein herättäjä öisin on närästys. On kyllä ikävä tunne herätä siihen, kun kurkku on aivan tulessa. Siksi sängyn vierestä löytyykin aina levyllinen rennietä, jota saa nopeasti napattua. Ja onni on se, että se tehoaakin vielä hyvin ja aika nopeasti. Muutama onkin sanonut, että mahtaakohan vauvalla olla paljon hiuksia kun nyt näin paljon närästää. Sehän nähdään pian onko niitä hiuksia vai ei, hih.

Hei meillä on jo täysiaikainen vauva ja moni asia ihan vaiheessa

Muuten ei oikeastaan mitään vaivoja ole. Rakastan olla raskaana, rakastan tätä vatsaa ja pienen liikkeitä. Ei ole yhtään sellainen olo, että olisi tukala olla tai kiire luopua tästä tilasta. Moni kokee loppu odotuksen etenevän hyvin hitaasti ja viikot tuntuu kuukausilta. Minulla taas se on toisin päin. Tuntuu, että aika vain nopeutuu mitä lähemmäksi laskettua mennään. Ehkä tämä nopeus on sen verran taas yllättänyt, ettei tässä ole vielä pakattu mitään sairaalalaukkuja tai edes suunniteltu lastenhoitajaa synnytyksen ajaksi.

Sain myös ajan Tayssin äitipolille, joka on viikko ennen laskettua. Siellä ultrataan, katsotaan vauvan kokoa ja mietitään käynnistyksen tarvetta. Täällä meillä päin kaikki ammattilaiset sitä suosittelee, mutta silti jännittää mitä mieltä siellä Tayssissa ollaan. Kolmen viimeisen odotuksen kohdalla siellä käynnin jälkeen olen kotiutunut käynnistysajan kanssa. Saa nähdä käykö nytkin niin. Kyllä se varmasti se turvallisin tapa olisi, kun nämä ovat sen verran nopeasti syntyneet.

Vaikka hän on nyt täysiaikainen vauva ja voi syntyä koska vaan, on itselläni jonkinlainen luotto siihen, ettei tämä täältä lähde syntymään paljoa ennen laskettua. Ainakin jos menee samalla tavalla kuin on mennyt sisarustenkin kanssa. Heistä luonnostaan käynnistyneet ovat lähteneet syntymään päivän heitolla laskettuun. Täällä elellään kyllä niin jänniä aikoja, ehkä pitää alkaa suunnitella sitä sairaalakassin pakkaamista kuitenkin hiljalleen.
Seuraa myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X