äiti ja melukylän lapset - Banneri

Oli muuten aikamoinen homma tuo nimen päättäminen vauvalle. Odotusaikana löysin muutamat nimet, jotka voisi vauvallemme sopia. Siitä ne aika nopeasti kuitenkin alkoi karsiutumaan ja nimiä kuten Eemil, Eljas ja Eeti tippui listalta, mihin lopulta niitä jäi vain kaksi.

Toinen niistä nimistä ”löytyi” jo heti odotuksen alussa. Siitä nimestä olin tykännyt pitkään. Hetkellisesti olin jo varma, että tuo nimi tulee meidän pojalle ja olin suunnitellut nimirimpsunkin siihen valmiiksi. Kunnes sitten kerran selailin taas nimiä ja vastaan tuli toinen johon tykästyin yhtä paljon. Siinä sitä sitten oltiinkin kahden täydellisen nimen kanssa. Kolmas nimi vaihtui sitä mukaa, kun tein erilaisia nimiyhdistelmiä.

Nimen päättäminen vie joskus aikaa ja melkein järjenkin

Aluksi mies oli vähän sitä mieltä, ettei niitä nyt molempia tarvitse antaa, mutta minä en voinut luopua niistä kummastakaan. Lopulta sopi, että molemmat nimet tulee. Niinpä aloin rakentaa nimeä niiden perusteella. Silloin tipahtikin läjä kivoja toiseksi nimeksi suunniteltuja nimiä pois, kuten Onni, Sumu, Aamos ja Elo. Silloin alkuun suunnittelemani kolmas nimi, Oliver, meni sekin vaihtoon. Muita kolmansia nimiä joita pyörittelin oli Aapeli ja Olavi. Lopulta kolmas nimi tuli jossain vastaan ja tiesin heti sen olevan se oikea.

Näistä  meidän antamista nimistä mikään ei tule suvusta. Meidän lapsista ei ole kuin osalla suvusta joku nimi ja sekin osalla vahingossa tullut. Ollaan annettu sellaiset nimet joista tykätään ja mitkä meistä sointuu kivasti yhteen. Bonusta on ollut se jos nimi löytyykin joltain sukulaiselta. No mutta lopulta minulla oli pari nimirimpsua tehtynä. Erona niissä oli se, että toisessa ensimmäinen ja toinen nimi olivat vain eripäin kuin ensimmäisessä.

Ensimmäisen nimen kanssa oli kyllä sellaista pallottelua viikkojen ajan, että siinä meinasi jo epätoivo iskeä (ja järki mennä). Molemmat nimet oli niin kauniita ja sopi vauvalle jonka vuoksi meinasi iskeä vaikeus valita. Oltiin jo että pitääkö nimi oikeasti tyyliin arpoa. No ei arvottu, koska onhan se tärkeää, että se nimi on kunnolla pienelle mietitty. Ja vaikka molemmista nimistä pidin halusin olla varma, että päätös on oikea ja voidaan olla siihen tyytyväisiä.

Ja kyllähän se nimi sieltä lopulta löytyi. Ja jos tänne asti jaksoit lukea niin varmasti sen haluat kuulla. Nimekseen meidän pieni sai Eevert Edvin Leonel. Meidän mielestä hän on aivan nimensä näköinen ja tehtiin nimen kanssa oikea valinta. Voit seurata myös instagramissa.

Kommentit (4)

Niin kaunis nimi <3 voin vaan kuvitella mikä palapeli näiden kanssa on, jos itselläkin joskus on lapsia.. 😀

Kiitos paljon ❤️
Kyllä se joskun on aika pyörittelyä, mutta kivaa sellaista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X