äiti ja melukylän lapset - Banneri

Yksi synnytyksen jälkeisistä asioista jota olen paljon miettinyt ja jopa jännittänyt on jälkitarkastus. Tai ei niinkään se tarkastus vaan tulokset joita siellä mahdollisesti selviää.

En oikeastaan ole sitä ennen pahemmin jännittänyt. Se on ollut tarkastus siinä missä moni muukin, mutta kun edellisellä kertaa verenpaineet olikin pilvissä ja syytä sille ei oikein edes selvinnyt niin kyllä se nyt mietitytti. Olisiko edessä taas sama? Olisiko edessä jälleen verenpaineiden mittausta ja pissan tikuttamista.

Vaikka verenpaineet viimeksi palautuivat itsestään ja pissassakaan ei ikinä ollut mitään silti väkisin sitä mietti onko tälläkin kertaa samaa. Helpotus oli itselle suuri, kun verenpaineet olivat 119/78. Ei huidellut pilvissä luvut niin kuin viimeksi. Hb oli 126. Ei vielä sitä luokkaa mitä yleensä (148 pintaan) mutta noususuunnassa kuitenkin. Rautavarastojen tilanteesta en nyt tiedä, ehkä pitää ne joskus käydä mittauttamaan.

Jälkitarkastus, eipähän tarvitse enää jännittää sitä

Koska tämäkin synnytys oli tosi nopea, mietitytti kovasti myös sisäinen palautuminen. Tässä kun on useampi syöksysynnytys takana sitä miettii onko kroppa palautunut tästä kuinka. Mutta ilokseni kaikki vaikutti olevan tosi hyvin. Tästä olen enemmän kuin onnellinen. Katsottiin myös mahdollisen erkauman tilanne ja sitä ei ollut joten hyvin on kroppa palautunut.

Painoa en ole itse miettinyt yhtään. Sitä tuli mitä tuli odotuksen aikana ja lähtee mitä lähtee. Tällä hetkellä sitä on jäljellä vielä parisen kiloa. Olen juuri nyt tyytyväinen siihen miten kroppa on palautunut tästä kahdeksannesta synnytyksestä vain 2,5 kuukaudessa ja palautuminen tietysti jatkuu vielä pitkään.

Nyt kun jälkitarkastus on tehty on taas yksi vaihe takana. Jossain vaiheessa sitten otetaan vielä papakoe kunhan aikaa kuluu vielä enemmän.

Voit seurata myös instagramissa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X