äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vanhempien sänky olohuoneessa – Uhka vai mahdollisuus?

Teksti Terhi

Olen aina pitänyt meidän makuuhuonetta tämän kodin yhtenä parhaimpana paikkana. Olen tykännyt sen tunnelmasta ja siitä kuinka se on omassa rauhassa eri kerroksessa muiden huoneiden kanssa. Eräs ilta sitten mietin millain toimisi jos vanhempien sänky olisikin olohuoneessa.

Se miksi tuota aloin edes miettiä oli se, että saisi tietokoneen pois olohuoneesta. En kuitenkaan halunnut sitä myöskään meidän makuuhuoneeseen joten pyörittelin eri vaihtoehtoja mielessä. Ja koska tilat ovat rajalliset ei oikeastaan ollut kuin yksi kunnon vaihtoehto ja se olisi luopuminen makuuhuoneesta ja siirtää sänky olohuoneeseen.

Ja niin vanhempien sänky siirtyi olohuoneeseen

Yhden illan tai oikeastaan yön pyörittelin ajatusta. Mietin ärsyttääkö se tietokoneella pelailusta tuleva ääni niin paljon, että olen valmis luopumaan makuuhuoneesta. Lopulta totesin sen ärsyttävän liikaa ja päätin ettei järjestystä muuttamalla mitään menetä, aina voi vaihtaa takaisin jos ei tykkääkään tai järjestely ei toimi.

Seuraavana päivänä se oli sitten tuumasta toimeen. Ja mainitaan tähän väliin, että miehestä tämä ajatus oli ihan loistava. Huonekalut vaihtoivat näppärästi paikkaa ja lopputuloskin vaikutti oikein hyvältä. Onnea on iso olohuone, minne sänky mahtui vaivatta ja tila ei vähentynyt yhtään vaikka sänky isompi onkin kuin tietokonepöytä.

Lapsetkin ovat pitäneet tästä muutoksesta. Mikäs sen mukavempaa kuin makoilla äidin ja isin sängyllä tai niin kuin pari pienempää pitää sitä trapoliinina. Ehkä se kohta on jo niin normaali juttu, ettei siellä aina olla hyppimässä.

Näin tämän järjestelyn olevan tämän hetkiseen tilanteeseen siis enemmän mahdollisuus kuin uhka. Minun ei tarvitse kuunnella pelaamisesta tulevia ääniä ja huomautettava voisiko olla hieman hiljempaa, eikä mieheni ei tarvitse kuunnella minun mutinaa siitä kuinka äänet ärsyttää, heh. Onko siellä muita joilla vanhempien sänky on olohuoneessa? Onko järjestely toiminut?

Voit seurata myös instagramissa.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä