äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ihana helmikuu on täällä. Tänä vuonna se on alkanut paremmin kuin vuosi sitten jolloin sairastettiin korona koko perhe. Tällä hetkellä tuntuukin pieneltä murheelta se kuinka minun hiukset irtoaa päästä, kun muistelee tuota vuoden takaista sairastamista. Toivottavasti saataisiin nyt olla terveenä koko perhe.

Mutta palataanpa kuitenkin vähän noihin hiuksiin. Se alkoi muutama päivä sitten, kun suihkun jälkeen harjasin hiuksia. Joka odotuksen jälkeen se on alkanut siinä vaiheessa, kun synnytyksestä on kulunut kolmisen kuukautta ja joka kerta se määrä yllättää. Tuntuu, että muutamalla harjan vedolla tyyliin kaikki hiukset irtoaa päästä. Instagramin puolella kun tästä kerroin, kertoi moni käyvänsä läpi juuri tätä vaihetta tai muistaa hyvin millaista tämä oli.  Välillä pelottanut se lähteekö kohta niin, että tulee kaljuja kohtia. Onko täällä niitä onnekkaita joilla hiuksia ei irtoa juuri ollenkaan odotuksen jälkeen?

Hormonitoiminta on palaamassa entiselleen, kun hiukset irtoaa päästä, myös ihossa huomaa muutokset

Muistan kuinka ekoilla kerroilla tämä jopa säikäytti. Ei sitä heti tajunnut tämän olevan täysin normaalia ja kuuluvan asiaan. Mutta kyllä tässä kriisiä pukkaa, kun ne odotusaikana ihanan paksut hiukset alkavat varista ja ponnari ohenee päivä päivältä. Ja niitä hiuksia on ihan kaikkialla siis joka puolella. On niitä tullut kaupassa napattua pois liukuhihnalla olevista ostoksistakin, heh. Pakko pitää ne suurimmaksi osaksi kiinni, ettei varise joka puolelle.

Samalla hiukset tuntuu rasvoittuvan helpommin ja tässä on pieni ”kriisi” mitä näille hiuksille pian tekee. Toisaalta helpottaa, kun tietää tämän vaiheen lopulta menevän ohi ja hiukset kyllä kasvaa ajallaan takaisin. Tämä vaihe vain kertoo siitä kuinka oma hormonitoiminta palailee ennalleen.

Ja sen huomaa myös ihossa, kun näppyjä pukkaa nykyään sinne tänne. Minä kuulun niihin joilla iho voi tosi hyvin odotusaikana mutta raskauden jälkeen iho kokee ison muutoksen. Sanotaanko, että ehkä tämä vaiva on kuitenkin ikävämpi kuin se hiusten irtoaminen. Tämä ei myöskään usein parane ajan kanssa, vaan oikeastaan vasta vain joku hormonaalinen ehkäisy on vasta tilanteen tasoittanut. Miinuksena siinä vain se, että ne ei oikein ole minulle sopineet vaan aiheuttaneet yleensä kovia päänsärkyjä.

Mutta se alkaa taas armoton pohdinta kuinka tämä ikävä oirehdinta saadaan hallintaan. Ei siis riitä että hiukset irtoaa päästä, vaan mukana tulee vielä muitakin juttuja. Onko täällä muita joilla myös iho oirehtii näin raskauksien jälkeen? Minkä olet kokenut auttavan?

 

Kommentit (3)

Kiitos tästä postauksesta, joka tuli juuri sopivaan saumaan 😊 Mulla on puolivuotias vauva ja just tämä vaihe, että tukka lähtee ja iho on mennyt huonompaan kuntoon. Hiuksia on joka paikassa! Ja rasvoittuu myös nopeasti. En tiedä liittyykö hormonitoiminnan muutokseen myös tämä kaamea väsymys. Täytyykin lukea aiheesta lisää. Innokkaasti tutkin kaikkea vauvan kehitykseen liittyvää, mutta nämä omaan tilaan liittyvät unohtuu.

Onnea sinne puolivuotiaalle ❤️ ja kovasti tsemppiä hiustenlähtöön ja kaikkeen muuhunkin. Kyllä sitä kaikenlaista tulee käytyä läpi odotuksen jälkeenkin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X