äiti ja melukylän lapset - Banneri

Mietinnässä mikä sänky seuraavaksi

Teksti Terhi

Meidän parivuotias, ensi kuussa jo kolme, on nukkunut vielä pinnasängyssä. Tosin siitä on poistettu toinen laita jo ajat sitten. Hän mahtuu siihen vielä hyvin, mutta on kuitenkin ajatuksissa hankkia hänelle uusi sänky. Onneksi ei ole mikään kiire tämän asian kanssa.

Tässä on nyt sitten mietinnässä ollut erilaisia vaihtoehtoja. Lähinnä olen katsonut jatkettavia sänkyjä, koska tila lastenhuoneessa on rajallinen. Jatkettavuus olisi siitä hyvä, hän kun ei vielä tarvitse täyspitkää sänkyä.

Etsinnässä sänky joka istuisi huoneeseen hyvin

Nyt lastenhuoneessa on Liisa pieni kerrossänky pinnasängyn lisäksi. Alkuun mietin tuohon kerrossänkyyn kolmatta sänkyä, se säästäisi tilaa parhaiten. Ongelmaksi muodostui siinä kuitenkin se, ettei kukaan halua nukkua siellä ylhäällä. Tuo sänky on kyllä ollut hyvä nukkua, joten ihan sitä ajatusta en ole tyrmännyt, sänkyä kun voisi pitää ihan erilläänkin. Voisi kuitenkin olla, ettei se koskaan päätyisi tuohon kerrossänkyyn, jolloin jatkettava olisi hyvä, kun siinä mahtuisi nukkumaan isompanakin.

Sain aiemmin instagramiin kivoja vinkkejä eri sängyistä. Melkein kaikki niistä oli Ikeasta. Pitäisi lähteä ihan paikanpäälle katsomaan noita lastensänkyjä. Meillä on ollut Ikean yksi lastensänky monta vuotta, mutta se ”lahosi” lopullisesti vuosi sitten. Tällä kertaa en kuitenkaan sitä samanlaista ostaisi.

Jatkettava sänky mahdollisesti mahtuisi lyhyenä samaan kohtaan kuin missä pinnasänky on nyt. Jos taas sänky ei ole jatkettava olisi ainoa mahdollisuus sijoittaa se huoneen peräseinälle kuvassa näkyvien taulujen alle. Ei se toki siinäkään huono olisi. Sitä on vaan tottunut siihen, että pinnasänky on huoneeseen mentäessä vasemmalla ja huoneen keskelle jää hyvin tilaa leikeille.

No mutta eiköhän me joku sänky tuonne huoneeseen löydetä. Leluthan meillä on tämän huoneen yhteydessä olevassa vanhassa vaatehuoneessa. Se on ollut tosi toimiva systeemi.

Kommentit

8 kommenttia
Terhi

Oi mahtavaa, olenkin joskus tämmöisiä ratkaisuja nähnyt muistaakseni instagramissa tai Facebookissa. 😊

Avatar

Hei! Itse ostaisin tuossa tilanteessa sen 3 kerroksen. tai vuodelaatikon kerrossängyn alle. Meillä 12v 145cm sai just isomman sängyn kun pienempi tartti Liisan. Mahtui hyvin nukkuun.

Terhi

Sitä olen pohtinut mutten vielä päätynyt ratkaisuun. 😊

Avatar

Pakko vinkata vielä yksi sänky, vaikka olet varmasti saanut vinkkejä jo vaikka kuinka. Meillä yksi lastenhuoneista on tosi pieni, joten tilaa tuomaan on tämmöinen sänky: https://www.veke.fi/product/unipuu-pikkuparvisanky-90×200-cm-valkoinen-salepohjalla
Alle mahtuu leikit tai oleskelutila tms. Toisessa lastenhuoneessa on samaa sarjaa oleva sänky, joten tarvittaessa nämä saa kerrossängyksi ja niin ne on meillä monesti ollutkin.

Terhi

Kiitos vinkistä, pitää kurkata tuo myös 😊

Avatar

Ostin jatkettavan Muuramen sängyn patjoineen käytettynä. Maksoin siitä noin uuden halvan sängyn hinnan ja sain laatusängyn lapselle. Sittemmin olen huomannut, että FB:n paikalliskirppareilla on vähän väliä myynnissä jatkettavia sänkyjä todella edullisesti. Tykkään muutenkin ostaa kaiken käytettynä, joten olen tyytyväinen hankintaan.

Terhi

Oi mahtavan löydön olet tehnyt 😊
Olen täällä myös katsonut välillä mitä on tarjolla kirpparilla. Kiire kun vielä ei sen sängyn kanssa ole. 😊

Avatar

Heippa. Halusin kertoa myös vaihtoehdosta valmiille sängylle. Meillä tarvittiin lisää säilytystilaa vaatteille, mutta myös sänky. Rakensimme lipaston päälle sängyn levyllä ja tuella kiinni seinään ja laitoimme siihen kunnon kaiteet. Erittäin toimiva, kun valmiina ei sopivaa löytynyt 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä