äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän vauva on jo kolme ja puoli kuukautta vanha, jestas kuinka aika juoksee ja vauva kasvaa. Nukkuuko teillä muuten vauvat tai isommat parhaiten ihan hiljaisuudessa vai hälinässä? Kyselin sitä myös instagramin puolella.

Yhdeksän kuukautta sain kantaa meidän pientä vatsassani ja jo silloin hän tottui sinne kantautuvina ääniin. Sanotaanko, että vaikkei meidän lapset mitään hurjan äänekkäitä olekaan, niin kyllä seitsemästä lapsesta on ääntä lähtenyt ja varmasti se hälinä on kantautunut tasaisena meluna vatsaan.

Ei siis ollut vauvalle järkytys syntyessään, kun hänet kotiin toin ja se hälinä oli aikamoista. Enemmän hänestä varmasti oli oudompaa kun sairaalassa ollessa sitä tuttua vatsaan kantautuvaa äänimaailmaa ei ollutkaan. Kotona vauva on nukkunut tyytyväisenä päiväuniaan vaikka sisaruksilla on siinä ympärillä puuhaa.

Tasainen hälinä takaa parhaat unet

Meillä vauvan mennessä nukkumaan sisälle ekoille vähän lyhyemmillä unilleen, puuhailee muut lapsista omiaan. Yleensä he leikkivät silloin joko huoneessaan tai olohuoneessa. Vauvan nukahdettua kerron vain lapsille missä vauva nukkuu, jotta tiedostavat toisen olevan unilla. Yleensä he tuolloin muistavat, ettei ihan hirveästi kannata kirkua.

Tasaisessa hälinässä vauva nukkuu hyvin, mutta on muutamia asioita jotka hänet joko herättää tai saa säpsähtämään. Ne on se jos joku kirkuu yhtäkkiä, jos joku tiputtaa vauvan lähellä jonkun tavaran lattialle josta kuuluu kovaääninen vähän pidempikestoinen kolina tai jos joku paukauttaa ulko-oven kiinni kovaa.

Jos tasaista hälinää ei ole, herää vauva todella helposti. Silloin sen yllättävän äänen ei tarvitse olla suurikaan. Paristi on ollut niin, että vauva on nukkunut sisällä ja muut lapsista on ollut ulkona. Heidän tullessa sisälle äänimaailma muuttuu hetkessä ja monesti vauva on herännyt, vaikka taustalla olisikin koko ajan ollut jokin tasainen hälinä, kuten vaikka liesituuletin.

Jos vauvalla on joskus vaikeuksia nukahtaa sisällä ensimmäisille unille auttaa siihen pari juttua. Joko se, että alkaa imuroida. Se on ehkä se varmin keino saada pieni unille ja silmien lupsumaan. Toinen mahdollisuus on käyttää liesituuletinta ja hengaillaan sen lähellä. Meillä on pyörillä liikkuva pieni pinnasänky (oli edellisellä lapsella käytössä myös) jota on helppo liikutella vaikka keittiöön ja laittaa vauvaa siinä nukkumaan.

Vauvan ollessa kuukauden koitin myös siskonsa kohinanallea, siitä ainakin tulee tasainen hälinä. Se kuitenkin oli vähän hankalaa, kun nalle jotenkin kummallisesti aina katosi vauvan läheltä, heh. Vaikkei sisko enää kohinaa käytä niin nalle on rakas. Koitin myös pitää itse kohinalaitetta taskussani vauvaa nukuttaessa, mutta lopulta se ei nyt jotenkin toiminut. Pitäis olla se nalle yms jotta sen pitäminen onnistuisi ja ilman sitä laitetta ei voi pitää kovin lähellä vauvaa, koska ääni pienimmälläkin tasolla on aika kova. Ehkä hankin vauvalle vielä ihan oman, katsotaan nyt.

Kommentit (2)

Meillä on käytössä Hushh-kohinalaite, se on hyvä kun voi säätää voimakkuutta 🙂

Kiva kuulla. 😊
Tuossa meidänkin pystyy, mutta pienimmilläänkin on aika kova kuitenkin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X