äiti ja melukylän lapset - Banneri

Osteopaatilla käyminen on ollut mielessä usein ja kuten olen monesti maininnut, on meidän vauva ollut kovin itkuinen tapaus ja tässä on monenlaiset keinot ollut käytössä. Kirjoitinkin juuri kuinka imetysdietti toi meille suuresti apua, muttei ollut ”ratkaisu kaikkeen” jotta saataisiin pienelle parempi olo. Siksi tuntui oikealta ratkaisulta varata aika osteopaatille.

Ja olen erittäin tyytyväinen, että sinne alkuviikosta mentiin. Varasin ajan vauvalle Tampereen osteopaattikeskuksesta (itse olen käynnin maksanut joten tämä ei siis ole mainos), kun löysin sieltä juuri meille sopivan osteopaatin. Oman aikansa se veikin, tuli luettua monet eri esittelyt läpi.  Meidän pienellä kun monta asiaa yhtä aikaa nyt jotka vaikuttavat vauvan oloon ja tästä oli hyvä aloittaa. Ensimmäisen käynnin aikaan tuli vahvasti tunne siitä, että se kaikki vaiva kannatti. Sain moneen mietityttäneeseen asiaan selitykset ja vahvistukset. Nyt tiedän miten lähteä niitä ratkomaan.

Jumeja pieneltä löytyi ja niitä on esimerkiksi yläkropassa ja ne on yksi syy miksei meillä viihdytä kaukalossa, sitterissä tai vaikka vaan makuullaan. Jumeille syynä voi olla syöksysynnytys. Ei ole vauvakaan ehtinyt siinä vauhdissa mukaan ja kaikki valmistautuminen on häneltäkin jäänyt välistä.

Osteopaatilla käyminen antoi selityksen moneen ja mikä parasta auttoi vauvaa

Osteopaatilla käydessä tuli vahvistus myös pohdinnoilleni imuotteen huonoudesta, kireästä huulijänteestä ja hieman kireästä kielijänteestä. Meillä kun on muillakin lapsilla näitä kireitä ja sillä ”rajalla olevia” kielijänteitä on ollut. Tästä syystä jumeja on vauvalla paljon niin kasvoissa kuin muutenkin pään ja niskan alueella. Imuotteen ”huonous” yhdistettynä refluksiin varmasti näkyisi painossa laskevansa tai kasvussa ellei minulta tulisi näin helposti maitoa, joten se meillä pelastanut sen ettei painon tulemisen kanssa ole ollut alun jälkeen vaikeuksia.

Ollaan menossa osteopaatille vielä uudelle käynnille lähiaikoina. Muutama tunti tuon käynnin jälkeen, kun laitoin vauvan kaukaloon, hän itkun sijasta hymyili. Hän ei ole sitä kaukalossa tehnyt koskaan ennemmin. Kyllä siinä kuulkaa meinasi päästä äidiltä itku. Olin vain niin onnellinen siitä, että hänen oli selvästi hyvä olla.

Sen jälkeenkin ne muutamat ajetut automatkat on sujunut superisti. Yhdellä kerralla hän heräsi ja siellä hän nökötti 10min hereillä kunnes nukahti. Niin ei ole ennen käynyt, vaan on itketty heti kun silmät on auki saatu. Eli saatiin jo ekalta käynniltä helpotusta pienen jumeihin. Olen vaan niin onnellinen.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X