äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viime viikolla vietettiin hiihtolomaa ja siihen sisältyi erilaista ohjelmaa kuten se, että pidimme nukelle ristiäiset. Instagramin puolella meitä seuraavat sen jo näkivätkin ja kuvia näistä juhlista. Miksi ihmeessä ristiäiset? No koska se oli hauskaa ja teki lapsesta niin onnellisen. Nukkeleikit on meillä nyt aika hitti osalla lapsista.

Meidän yksi lapsista toivoi itselleen pehmeävartaloista nukkea oman kovavartaloisen Baby Born -nuken tilalle. Hän ei ole juurikaan sillä enää leikkinyt juuri siksi, kun se nukke on niin kova ja ei ole aidon tuntuinen.

Kolmevuotiaamme sai toissa jouluna yhden aika aidon näköisen nuken joka on ollut useamman lapsemme suosiossa. Juuri sellaista nukkea yksi lapsistamme oli toivonut, joten nyt päätettiin sellainen hänelle hankkia. Hän odottikin nuken saapumista ihan malttamattomana ja pohti innolla nimeä.

Toivottavasti he vuosien päästäkin vielä muistavat, kuinka pidimme nukelle ristiäiset

Puhuttiin sitten, että mitä jos pidettäisiin ihan ristiäiset nukelle, kun se saapuu postissa. Tytär innostui tästä todella. Hetkessä hän oli valinnut parista sisaruksestaan kummit, minusta papin ja mietti jo tarjottavia. Hih, ihana into hänellä. Koristelutkin oli valmiina, kun jäivät paikoilleen kaverisynttäreiltä.

 

Nukke saapui ja seuraavana päivänä juhlittiin. Kun saatiin meidän oikea vauva päiväunille pidettiin ristiäiset. Oli tekokukkia, kynttilä, kastemalja (joka ollut oikeastikin lasten ristiäisissä) ja tytöt pukivat juhlavampaa mekkoa. Nukke puettiin oikeaan kastemekkoon. Siinä kastettiin nukke ja nimeksi hänelle tuli Emili Viivi Sylvia. Napattiin parit valokuvat ja siitä sitten herkuttelemaan kekseillä, mehulla ja pullilla. Tässä kohtaa myös vanhimmat lapsista liittyi seuraan, heh.

Ja näin pienellä jutulla saatiin luotua lapsille muisto joka varmasti säilyy meidän lasten mielessä pitkään, varsinkin nuken omistajan. Oikein hauska yhteinen hetki. Instagramin puolella useampi seuraaja kertoi kuinka heidän lapsuudessa oli pidetty nukelle myös ristiäiset ja edelleen muistivat sen. Ja usea kertoi kuinka heilläkin on pidetty lasten nukeille. Pakko siis kysyä, onko teillä pidetty nukelle ristiäisiä?

Kommentit (2)

Näin seurakunnan varhaiskasvatuksen työntekijänä lämmittää sydäntä kun tärkeitä asioita näin konkreettisesti pidetään yllä ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X