äiti ja melukylän lapset - Banneri

Yksi rakas läheisistämme sai vauvan ja toki halusimme antaa heille jotakin, pieni muistaminen vauvalle ja tuoreille vanhemmille suklaata. Halusin antaa jotakin itsetehtyä ja jotain mikä on meillä todettu hyödylliseksi.

Koska vauva syntyi vielä näin alkukeväästä ajattelin pipon olevan hyvä. Niitä on tullut tehtyä omille lapsille ja tuntui hyvältä ajatukselta, ettei aloita mitään uutta ohjetta vaan menee tutulla ja turvallisella. Tällä kertaa tosin lanka oli eri, joten koon kanssa oli hieman haastetta.

Ja haastetta oli kyllä myös tekemisen kanssa. Siinä missä odotusaikana tuollaisen pipon teki tyyliin päivässä tai parissa meni siihen nyt toista kuukautta. Yöllä sitä tein aina jonkin aikaa jalopulta se valmistui. Onneksi aloitin sen ajoissa niin ei tullut mikään kiire.

Muistaminen vauvalle sisälsi myös minun yhden lemppari yrityksen harsoja

Lisäksi tein pienen pupukaverin vauvalle. Siihen virkkasin vain yhden ison isoäidinneliön ja etsin jonkinlaisen ohjeen pupun päähän sekä korviin. Lopuksi päätin lisätä pupulle vielä kädet ja niihin ohje tuli ihan omasta päästä. Pupun tekeminen sujui lopulta melkein nopeammin kuin pipon tekeminen tai sitten sillä hetkellä oli vain enemmän aikaa virkata. Ihanaa oli myös kuinka yksi lapsistamme samalla halusi opetella virkkaamaan, joten yhdessä sitten tehtiin omia juttujamme.

Harsot ovat olleet meidän perheessä kovassa käytössä ja varsinkin Uvavaatteen harsot. Niinpä ostin niitä pakettiin pari kappaletta vihreän eri sävyissä. Jos etsit oikeasti pehmeitä harsoja niin kannattaa tilata noita, me ei juuri olla muita käytetty. Unavaatteelta tilasin myös purulelun ja vaikkei se vielä käyttöön tulekaan niin nopeasti sekin aika koittaa kun vauvalla on tarve sellaiselle.

Mielestämme saatiin kasaan kiva pieni muistaminen vauvalle. Paketti oli ollut mieluinen ja pipokin osui kooltaan juuri oikeaan.

Kommentit (4)

Ihana lahja, tosi söpö 💚
Itsekin ilahtuisin tuollaisesta yllätyksestä 🌾

Pientä muistamista vauvalle, siinä on tuo pupu siinä isossa isoäidin neliössä kiinni. Itse karsastan pikkuvauvoilla, kuin myös vanhemmillakin lapsilla noita reiällisiä ja nauhallisia unileluja, yöllä kun nukutaan, eikä seurata noitten lapsien touhuja. Olen kuullut ainakin yhden tapauksen Saksasta, että pikkuvauvalle oli kiertynyt nutun nauha sormen ympärille, ja siitä kiristynyt kättä liikutettaessa. Aamulla käsi oli sininen, sormeen oli tullut kuolio, levinnyt ja lopulta ikävät seuraukset. Tuossa pupun neliössä on mielestäni liian suuret reiät, joten niihin mahtuu lapsen sormet hyvin. Itse olisin hyvin varovainen antaessani pienelle unipupua, vaikka ajatus onkin hyvä. Asia minua ainakin mietityttää. Mitä jos ne reiät virkattais umpeen, muuttuuko unipupun luonne siitä?

Kiitos hyvistä pointeista. Uskon ettei tämä kuitenkaan tule öiseen unikäyttöön ollenkaan. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X