äiti ja melukylän lapset - Banneri

On aika ihana fiilis. Vauva on puolivuotias ja tässä suunnitellaan kiinteiden aloittamista. Tälläkin kertaa 6 kk täysimetys onnistui ja olen siitä niin valtavan onnellinen.

Se oli oma tavoite ja tuntuu tosi hyvältä onnistua siinä. Vauva kasvoi ensimmäisen 6 kk aikana todella hyvin rintamaidolla ja tästä on hyvä jatkaa meidän imetystaivalta ottaen vain kiinteitä tähän mukaan.

Imetys lähti vauvan kanssa sujumaan hyvin jo alusta. Ensin korjailin imuotetta aika useasti, lähes joka kerta. Alkuun pienen paino ei meinannut nousta vaikka maitoa tuli paljonkin. Se tietysti toi huolen siitä kuvittelenko maitoa tulevan hyvin, tuliko sitä oikeasti riittävästi ja miksi vauvan paino ei nouse riittävästi. Tulihan sitä maitoa kumminkin tarpeeksi ja lopulta vauvan paino lähti nousemaan kohisten.

Täysimetys oli se missä toivoin onnistuvani, varsinkin kun aloitin imetysdietin

Se miksi täysimetys on ollut itselle tärkeä juttu en osaa ihan täysin sanoa. Ehkä se on sen helppous. Nyt kun tässä on ollut useamman kuukauden imetysdietillä ja ruokavaliosta on ollut pois mm maito ja muna, olisi ollut ikävä lähteä etsimään vauvalle sopivaa korviketta. Toivonkin, että vielä toiset 6 kk imetys onnistuu ja pystyn hiljalleen purkamaan imetysdiettiä ja sitä kautta katsomaan aiheuttaako jokin vauvalle oireita, kun palautan niitä omaan ruokavalioon. Tämän kanssa ei kuitenkaan ole kiire, ja tuskin sitä olen aloittamassa vielä pariin kuukauteen.

Imetyshetket ovat olleet ihania. Käärö sylissä on kasvanut huimasti ja nyt ollaan siinä pisteessä kuinka kaikki ympärillä oleva kiinnostaa. Pää kääntyy heti jos jokin ympärillä kolahtaa tai jos sisarusten puuhissa on jotakin mielenkiintoista. Välillä imetyshetket on aika säätöä juuri tuon takia, mutta mikään ei voita sitä kun pieni syödessä katsoo silmiin tai on nukahtamaisillaan rinnalle ja siinä väläyttää mitä ihanimman hymyn.

Täysimetys tavoitteena saavutettu ja mahtava fiilis siitä. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa etappia mikä olisi imetyksen kesto aina sinne vuoden ikään asti, mikäli se sopii meille molemmille. Nähtäväksi jää miten siinä käy, toivotaan että onnistutaan.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X