äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vauvalle nousi reilu viikko sitten yhtäkkisesti korkea kuume. Toinen oli aivan reppana ja ei meinannut oikein syödäkään. Imetys oli välillä aika takkuamista. Niinpä kiinteät jätettiin muutamaksi päiväksi tauolle ja keskityttiin pelkkään imetykseen.

Onneksi lääkkeet laskivat pienen kuumeen, mutta hänestä kyllä huomasi ettei ollut yhtään oma itsensä. Alkuun mietin minkähän ihmeen taudin vauva on itselleen napannut, mutta koska korkean kuumeen lisäksi ei ollut mitään muuta oiretta kuten flunssaa yms, aloin miettiä josko kyseessä olisikin vauvarokko.

Vauvarokko se sitten oli

Korkea kuume kesti aikalailla kolme päivää. Toinen oli ihan reppana ja viihtyi ainoastaan sylissä, jossa sai ollakin. Yöllä tai päivällä ei pahemmin nukuttu niinä päivinä, kun kuume oli korkeimmillaan. Kolmannen kuumepäivän jälkeen aloin odotella iholle ilmestyviä muutoksia. Jos niitä tulisi olisi kyseessä vauvarokko. Jos niitä ei olisi ilmestynyt oltaisiin todennäköisesti menty lääkäriin katsomaan olisiko kyse jostakin muusta mikä kuumeen nosti.

Neljäntenä päivänä iholle alkoi tulla muutoksia. Ensin sitä ”ihottumaa” ilmaantui niskaan ja leukaan josta se hetkessä levisi myös rintaan, selkään ja vaippa-alueelle. Joten vauvarokko se oli selvästi joka meidän pienintä oli kiusannut.

Iholle tulleiden muutosten jälkeen oli vauvarokko muutamassa päivässä ohi. Hiljalleen vauva alkoi olla taas oma iloinen itsensä, viihtymään muuallakin kuin vain sylissä ja syömään normaalisti. Oli aika tauti, mutta onneksi se on nyt ohitse.

Kommentit (2)

Meilläkin oli vauvarokko tässä vasta. 1v6kk. Ensin tuli ihottumat ja sitten kuumetta ja silmäluomet oli turvonneet hirman/punaiset.

Ai teillä tuli näpyt ensin. Se on kyllä jännä tauti kun voi oireilla niin monella tapaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X