äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kiinteiden syöminen aloitettiin kohta pari kuukautta sitten. Tahti uusien makujen kanssa on ollut aika rauhallinen, mutta uusia makuja on saatu kivasti.

Meillä on ollut pari hetkeä kun maistelut on ottaneet hieman takapakkia. Ensimmäinen oli kun pieni sairastui vauvarokkoon. Silloin ei hetkeen kiinteät uponneet ollenkaan. Ja nyt on toinen vaihe, kun ensimmäinen hammas puskee läpi. Huomasin selvästi, että varsinkin lämpimät ruoat ei nyt ihan ole suosiossa.

Kiinteiden joukossa on pari selvää suosikkia


Vauvan ehdoton suosikki tuntuu olevan bataatti. Enkä ihmettele se on ollut meillä muillakin (ainakin isolla osaa)  lapsilla se parhaiten uppoava maku. Toinen joka tuli lähes heti suosikiksi on mango. Nyt tällä viikolla maisteltiin maissinaksuja ja ne sai alkuun aika ison ihmetyksen ja irvistyksen, mutta nopeasti niistä muodostui yksi suurimmista herkuista.

Joukossa on myös selviä inhokkeja. Esimerkiksi banaani ei ole saanut mitään kovin hyvää vastaanottoa. Se uppoaa kyllä jos sitä on jonkun toisen soseen seassa, mutta jos olen antanut ihan tuoretta banaania niin ei kelpaa. Tilannehan voi kääntyä vielä ja banaani voi jossain kohtaa olla suurinta herkkua, mikäli tulee yhtään pariin sisarukseensa.

Toinen josta ei niin pidä on kaurapuuro. Sitä on maisteltu monet kerrat ja vasta nyt sitä on alkanut mennä vatsaankin jonkin verran. Kovasti toivon, että puuro alkaisi maistua. Jos saisimme puuron annettua iltapalaksi voisi se auttaa yöunien pituudessa meitä paljon. Mutta katsotaan löytyisikö jokin lemppari puuro joka hänelle uppoaisi parhaiten.

En nyt ala sen kummemmin tehdä listaa mitä on maisteltu. Edetään vauvan tahtiin ja maito on se pääravinto kuitenkin vielä. Imetys meillä sujuukin tosi kivasti. Toivottavasti nuo hampaat ei kovin suuresti ala pientä kiusata, niin saataisiin tässä kiinteiden maistelussa pidettyä hyvä rytmi uusien makujen suhteen.

Vauva on ihanan avoin maistelemaan uusia makuja, mikä on ihana juttu. Vaikkei maku heti miellytä hän laittaa kuitenkin heti suuhun uudestaan. Me ollaan vielä menty isommaksi osaksi niin, että minä syötän ja osaa hän on sormiruokaillut. Lisäksi meillä on ollut maistelututti käytössä joka on ollut kyllä tosi kiva. Vauvakin on siitä tykännyt.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X