äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kuin huomaamatta aika on kulunut ja huomasin olleeni jo viisi kuukautta imetysdietillä. Tällä kertaa en ole ollut niin laajasti kuin edellisen kohdalla ja nytkin olen jo joitakin palautellut varovaisesti. Lähinnä niitä jotka olivat vain varuiksi pois ruokavaliosta.

Kokonaan pois on vielä ollut maito, joka alusta asti ollut se pahin mistä tullut oireita. Myös kananmuna ja ruis on pois. Nämä saavat nyt toistaiseksi vielä pysyäkin poissa omasta ruokavaliostani, sillä vauva on reagoinut iholla jos siihen on tullut maitoa vaikka jonkun huulilta (suukoteltu vaikka poskia ja on juuri juonut maitoa). Näin kävi muutamasti joitakin aikoja sitten, ennen kuin hoksattiin mistä hetkeksi hänen ihoon ilmestyvät läikät tuli.

Oikeastaan muut olen jo palauttanut ruokavaliooni, mutta sipuli, tomaatti ja paprika vain kypsennettynä. Kala pitäisi koittaa itselle uudelleen jossakin vaiheessa. Viimeksi kun sitä söin reagoi vauva, mutta jospa hän nyt omien kiinteiden myötä alkaisi myös kestää minun syömiä juttuja paremmin.

Saa nähdä kauanko lopulta olen tällä imetysdietillä

Vielä ei ole ollut mikään kiirus lopettaa tätä. Hiljaa edetään ja puretaan tätä diettiä. Vauvasta kyllä huomaa jos jokin ei sovi hänelle. Tämä on lopulta kovin pieni aika itselle olla syömättä noita mitä en nyt voi käyttää. Se on pieni hinta siitä, että vauvalla on hyvä olla. Hänkin kasvaa koko ajan ja jos ollaan yhtä onnekkaita kuin viimeksi niin saan palautettua kaikki omaan ruokavalioon ja vauva kestää ne myös omassaaan.

Nyt näin kesällä on hieman tiukkaa tehnyt katsoa muiden herkuttelevan jäätelöllä. Onhan niitä vaikka mitä, joita voisi syödä, mutta itse en esimerkiksi  juurikaan kaurajäätelöstä niin välitä, joten olen ennemmin syömättä. Joitakin mehujäitä voin joskus syödä, mutta eihän ne ole sama kuin vaikka pehmis, jonka syömistä odotan ehdottomasti eniten. No ehkä viimeistään ensi kesänä sitten pehmistä.

Mutta kyllä tässä on lähinnä vain onnellinen siitä kuinka tällä imetysdietillä on saanut vauvalle paremman olon. Nähtäväksi jää pystynkö kaikki palauttamaan omaan ruokavalioon niin ettei vauvalle tule oireita.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X