äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vauva on nyt oppinut vauhdilla kaikkea ja kolhuilta ei todellakaan olla vältytty. Tuntuu siltä, että koko ajan kolisee. Nyt vauva nousee polviseisontaan ihan kaikkea vasten ja joskus jopa jo ihan seisomaan asti!!! Miten hänellä onkin noin kiire oppia uutta.

No alas tuleminenhan on sitten ihan hakusessa ja yksi kippaa alas milloin mistäkin, paitsi jos tuki on matalalla, jolloin alas tulo onnistuu jotenkin. Milloin seistään vasten sohvaa, TV-tasoa, keittiön tuolia, tiskikoneen luukkua, ulko-ovea, keittiön kaappeja, imuria ja ihan kaikkea mahdollista. Silmät saa olla avoinna selässäkin.

Jos meno jatkuu näin niin täällähän kohta jo kävellään

Olen laittanut lattialle vauvalle erilaisia juttuja joiden avulla hän voi harjoitella vähän turvallisemmin polviseisontaa. Esimerkiksi bOblesit on hyviä ja sohvatyynyjen päällä on huippua kiipeillä. Parasta on mönkiä jonkun yli joka makoilee lattialla.

Tuo 8kk meno on aika holtitonta jolloin niitä kolhujakin tulee väkisin. Neuvolassa jo sanoin kuinka tämä lapsi tarvisi kohta kypärän, ettei kolisisi koko ajan niin paljon. Mutta varmasti se varmuus liikkumiseen löytyy jossakin vaiheessa, kun harjoitusta kertyy enemmän ja ne kolhutkin vähenee ja eihän nuo isoja ole onneksi ollut.

Onneksi hän myös malttaa pysähtyä istuskelemaan ja leikkimään siinä paikoillaan. On nimittäin muutaman kerran hypännyt sydän kurkkuun tuon pienen touhottaessa. Ja ei tätä varmaan muuten kauhistelisi jos kaikki tämä tulisi hiljaisella tahdilla, mutta kun yhtäkkiä uusia taitoja opitaan samana päivänä useampi niin johan siinä on ihmeissään kaikki täällä. Ei siis mikään ihme jos tällä uuden oppimisen tahdilla koko ajan kolisee.

Nyt ihanaa alkavaa viikkoa, toivottavasti se olisi aurinkoisempi. Tässä on nyt heinäkuu ollut aikas sateinen ja lämpö olisi jo tervetullutta.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X