äiti ja melukylän lapset - Banneri

Muutama sana meidän yöimetyksistä joita mahtuu joihinkin öihin aika runsaasti. Tästä syystä useat meidän öistä ovat katkonaisia. Toisaalta taas vaikka ovat katkonaisia, nukahtaa vauva tosi nopeasti siihen kainaloon ja onhan siinä nyt vain parasta nukkua.

8kk neuvolassa ei yöimetyksistä kyselty mitään joten sieltä ei ole tullut kehoitusta lopetella. Lähinnä se tuli itsellä mieleen siksi, että välillä vauva käyttää minua öisin vain tutin korvikkeena ja siihen en ole ryhtymässä. Tutti kun ei öisin kelpaa vaikka kuinka koittaisi ja tuloksena on pienimmällä kova itku.

Yöimetyksistä luopuminen voisi tuoda meille katkeamattomat yöt

Tai sitten ei toisi, mutta se olisi hyvin mahdollista. Nyt kun iltapuurokin on saatu toiselle menemään jolloin nälän ei pitäisi yllättää yöllä ainakaan sitä kolmea kertaa, hih. Se on aika normi määrä minkä hän herää.

Vauvan yölliset heräilyt eivät onneksi ole haitanneet muuta perhettä. Eipä heillä monellakaan ole mitään tietoa aamulla kuinka ollaan nukuttu ja kuinka monta kertaa herätty. No mutta on se hyvä kun muu perhe saa nukutuksi. Tässä kun on itse niin monta vuotta nukkunut vähillä unilla, niin herätykset ei vielä tunnu tai sitten hormonit vielä auttaa jaksamaan.

Yöimetyksistä luopuminen on siis alkanut hieman pyöriä ajatuksissa. Mutta katsotaan koska se sitten todella on edessä vai tapahtuuko se yllättäen jo lähiaikoina. Ihaninta olisi jos vauva lopettaisi itse yölliset syömiset, mutta tuntuu ettei sitä olisi aikoihin tapahtumassa. Missä iässä teillä on luovuttu yöimetyksistä?

Kommentit (8)

Meidän tyttö täytti pari viikkoa sitten vuoden ja tähän asti olen häntä edelleen imettänyt myös öisin, vaikka satunnaisia öitä on välillä ollutkin, ettei olla herätty kertaakaan syömään. Viimeiset kuukaudet ovat kuitenkin olleet pääasiassa sellaista 1-2 imetystä yössä, enkä ole itse kokenut niitä erityisen raskaina, joten toistaiseksi en ole nähnyt tarvetta jättää yöimetyksiä pois. Nyt kuitenkin ihan viimeisen viikon aikana tyttö on nukkunut jo muutaman yön heräämättä tai herännyt ensimmäisen kerran vasta aamuyöstä, joten näinköhän on, että alkaa itse jättää niitä pois.. 🙂 Meidän esikoinenkin lopetti yösyömiset ihan itsestään 1v 3kk iässä, vaikka olikin pulloruokinnalla, mutta emme häntäkään näistä yösyömistä millään tavalla opettaneet pois.

Vähän vajaa kolme vuotiaana meillä tissitakiainen ihan oma-aloitteisesti luopui viimeisenä juurikin niistä yöimetyksistä. Tämäkin lähinnä siitä syystä, että kun nukahti, söi toisen rinnan ja kun heräsi söi toisen, niin näin harvalla imetystahdilla maidontuotanto ei pysynyt enää käynnissä kunnolla ja sen pienenkään tipan saaminen oli jo työn takana. Pieni herrashenkilö kyllä moitti muutamana iltana äitiä, että kun ei täältä tule enää mitään ja lakkasi sitten pyytämästä tissiä illalla. Tuli vain sohvalle kainaloon nukahtamaan. Ja tästä muutaman viikon päästä siirtyikin isoveljen kanssa samaan huoneeseen nukkumaan ja hienosti alkoi nukahtaa omaan sänkyyn iltasadun jälkeen ❤

Voi miten ihanasti teillä on tuo lopetus sujunut.❤️

Kolmesta ensimmäisestä lapsesta en enää muista, kun ovat jo aikuisia 😅 Mutta kaikkia lapsiani olen yli vuoden ikäiseksi imettänyt. Nuorinta kuopusta, nyt 5-v, neljävuotiaaksi. Tosin viimeiset vuodet se tissillä käynti iltaisin oli lähinnä sellaista läheisyystankkaamista. Vieläkin hän illalla tulee hetkeksi syliini vähän kuin vauva asentoon ja siitä nauttii. Saa hetken siinä olla vielä pieni poika. Meillä on muutenkin ne tietyt tilanteet jolloin halutaan olla isoja poikia ja jolloin on kiva saada olla vielä pieni. Mutta yösyötöistä. Kun kuopus läheni vuoden ikää, menivät yöt mahdottomiksi. Tissillä oltiin monta kertaa yössä eikä voinut olla nälkä kyseessä. Meillä ei tilanne ratkennut muulla tavoin kuin että minä menin kokonaan toiseen osoitteeseen nukkumaan enkä ollut tisseineni paikalla ja isä laittoi pojan nukkumaan ja oli yön hänen kanssaan. Sama toistettiin kummitädin kanssa.

Kiva kun kerroit miten teillä mennyt ja upean mittainen imetystaival teillä ollut, vau.😊 Ja ihana tapa kun tulee vielä noin syliin.❤️
Minäkin imettänyt sinne yli vuoden ikään, mutta yösyötöt on jääneet aiemmin pois. Ensimmäisen kohdalla mies hoisi yöt ja itse olin yöt ystävällä. Muuten olen saanut hoidettua ne itse muiden lasten kohdalla. Saa nähdä miten käy tämän pienen kanssa. 😊

Tulipa sopivaan aikaan pohdinta. Meillä vauva reilu 6kk ja samat pohdinnat kun vauva käyttää mua tuttina ja herää oisin 2h välein😵😵 Mietin et onko liian pieni luopumaan yö maidosta. Syö jo kans puuroa niin ei varmasti koko ajan herää nälkään. Ehkä täytyy ajatella itseä ennenku on ihan romahtamispisteessä väsymyksen kanssa. Ihmettelen aina että miten sulla riittää jaksaminen vaikka vauva valvottaa❤️

Kiva jos löysit täältä vertaistukea samanlaiseen tilanteeseen. Toivotaan sinne parempia unia ja tsemppiä jos alatte lopetella yösyömisiä ja jaksamisia äidille.❤️
Olen itse varmaan mennyt nyt niin monta vuotta lyhyillä unilla, joten ehkä olen vain tottunut niihin. 😊

Kivasti on teillä sujunut, kun itse lopettaneet syömisen. ❤️
Täällä yöt on niin katkonaisia välillä, että selvästi tekisi vauvallekin hyvää nukkua pidempiä pätkiä. Katsotaan nyt miten tilanne tästä etenee. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X