äiti ja melukylän lapset - Banneri

Elokuun edetessä kuin varkain ovat myös illat alkaneet pimentyä. Keväällä lastenhuoneen ikkunaan ripustettu pimennysverho antaa valon tulvia sen alapuolelta hieman vielä  sisään. Mutta luonnon oma valo ei riitä enää valaisemaan koko yötä. Yövalo on siis kaivettu esiin.

Itsehän omaan sellaiset unenlahjat, etten välitä onko valoisaa, hämärää vai pimeää. Tai onko televisio, radio tai valot päällä nukkumaan mennessä. Kun uni tulee niin se tulee. Mies taas tykkää nukkua ihan pimeässä ja ei tykkää jos valoa tulee ikkunasta tai jostakin muusta valonlähteestä. Tai no televisio ei näytä aina haittaavan, hih.

Palaako siellä yövalo?

Mutta takaisin lapsiin. Meillä ei lapset juuri tykkää nukkua pimeässä, ainakaan ihan pienimmät. Joskus jostakin s-marketin alelaarista hankin ananasvalon lapsille joka vaihtaa väriä. Muutamien kuukausien ajan sillä ei ole ollut käyttöä, mutta nyt taas se valaisee yöt lastenhuonetta.

Nyt yövaloa ei ole vielä tarvinnut laittaa päälle ennen kuin vasta kymmenen jäljestä. Sen jälkeen se valaisee sitten hyvin jos jonkun heistä tarvitsee nousta vessaan. Kun pimeä alkaa jossain vaiheessa tulla aiemmin, laitetaan valo päälle heti, kun pienimmät menevät nukkumaan.

Täytyy katsoa pitäisikö lapsille hankkia vaikka pukinkonttiin omat yövalot, jotkut ladattavat vois olla kivat. Myös sellainen joka ei vaihda väriä voisi olla paras niin ei olisi ns välkettä, mikä tulee kun tuo ananas vaihtaa väriä. Onko teidän lapsilla käytössä yövalo? Onko suositella jonkinlaista?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X