äiti ja melukylän lapset - Banneri

Koska näitä pikkuisia purkkeja on kertynyt tässä jokunen muutaman kuukauden sisään ja lapsille ei löytynyt kalentereita joita ajateltiin, niin siitä se ajatus sitten lähti. Tehtiin yhdessä lasten kanssa joulukalenteri pilttipurkeista. Nettiä selaamalla näkyi jos jonkinmoista kalenterit tehtynä näistä purkeista.

Ajatuksena oli ensin laittaa purkit kuumaliimalla yhteen ja johonkin muotoon, mutta sitten näin jo mielessäni kuinka koko komeus kaatuisi ja tilalla olisi läjä lasinsiruja. Ja näin siinä luultavammin olisi käynyt, kun innolla kalenteria avaavat. Niinpä päädyttiin toiseen ratkaisuun.

Tämmöinen joulukalenteri pilttipurkeista oli kiva toteuttaa

Ensin liotin purkeista etiketit pois ja tiskasin ne. Sitten laitoin niihin puikkoliimaa ja kiedoin purkkien ympärille villalankaa. Tällä tavalla ne eivät kilise ja pienet liimapinnat ei tartu yhteen.  Asettelin purkit tyttäreni koulussa tekemälle tarjottimelle, johon ne mahtui hienosti.

Kaupasta ostin kansia varten kalenteritarroja joista käytin osan ja osaan laitoin tavallisia tarroja joihin tein itse numerot. Tuli ihan kiva kokonaisuus. Lapset valitsi mikä tarra millekin päivälle ja minä niitä laitoin paikoilleen. Osa tarroista pitää ehkä vielä oikein liimata kunnolla, kun tarrat jonkin verran höröttää. Tältä se sitten näyttää, meidän tämän joulun joulukalenteri.


Ajatuksena olisi täyttää purkkeja erilaisilla herkuilla. Ajattelin käyttää paperikääreissä olevia karkkeja, mutta voi niihin eksyä muitakin herkkuja. Katsotaan paljon yhteen purkkiin mahtuu. Varmasti ihan kaikkien karkit ei kerralla niihin mahdu, mutta eiköhän me jokin systeemi tähän keksitä. Ootteko koskaan tehneet pilttipurkeista joulukalenteria?

Kommentit (2)

Kiva idea! Pilttipurkkien kannet on jo valmiiksi jouluisen väriset. 🙂 Minkähän kokoinen tarjotin tähän sopisi? Meillä ei taida olla tarjottimia olemassa, joten pitäisi erikseen hankkia.

Kiitos 😊
Niin ne on, en lähtenyt niitä sen enempää tuunaamaan.
Tuon tarjottimen pohjamitat on 41×32

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X