äiti ja melukylän lapset - Banneri

Ihanaa alkanutta joulukuuta, iik aivan ihana kuukausi edessä. Täällä lapset laskee malttamattomina päiviä jouluaattoon ja joululoman alkuun. Omatekoinen joulukalenteri on todettu hyväksi ja toimivaksi. Meidän joulun odotukseen kuuluu kalenterin lisäksi myös tonttuovi.

Tonttuovi laitettiin tällä kertaa yhdessä pienten kanssa paikoilleen marraskuun viimeisenä päivänä. Meillä se on lipaston päällä, koska taapero tuskin antaisi sille hetken rauhaa jos se olisi lattialla. Tuossa pöydällä se on toiminut oikein hyvin sen aika mitä se on meillä käytössä ollut. Onkohan tämä nyt kolmas joulu, jos oikein muistan.

Tonttuovi hankittiin ensin kokeiluun olisiko se meidän juttu. Ja tykästyttiin kaikki.

Tonttuoven vieressä on postilaatikko, johon ilmestyy joko päivittäin tai muutaman päivän välein postia. Tontulla on vähän epäselvä käsiala ja kirjaimet on välillä väärinpäin, mutta hyvin ovat selvää saaneet, hih. Tonttu jättää pieniä viestejä joissa on joko terveisiä, ehdotetaan jotain kivaa puuhaa tai kerrotaan kuinka monta yötä on jouluun. Ei mitään suuria juttuja siis, mutta juuri sellaisia joista meidän lapset ovat tuntuneet innostuvan. Nyt uusimmassa tontun viestissä tonttu pyysi lapsia keksimään hänelle nimen. Meidän tonttu kun on nämä vuodet ollut nimetön. Ihan vielä eivät saaneet päätettyä, mutta tontusta on tulossa varmaankin joko Kaneli tai Sokeri.

Ja ette uskokaan kuinka paljon sitä kirjettä aina odotetaankaan. Välillä jo kesken päivän kurkkivat joko olisi uusi kirje, mutta yleensä tonttu tuppaa jättämään sen yöaikaan. Nyt tuntuisi oudolta, ettei meidän joulunodotukseen kuuluisi tonttuovea. Hauska kuinka pienillä jutuilla se jouluntaika iskee oikein kunnolla ja kuinka pienet todella uskovat tontun ovesta kulkevan vaikka itse olivat ovea sinitarralla kiinnittämässä. Onko teillä tonttuovea?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X