äiti ja melukylän lapset - Banneri

Helmikuussa meillä on parilla lapsella syntymäpäivät. Meiltä löytyy nyt nelivuotias sekä yksitoistavuotias helmikuinen. Juhlimaan ei kylläkään olla päästy, sen verta kovasti tämä tauti koettelee ja molemmat syntymäpäiviä viettäneet ovat kipeänä.

Hiihtolomalla oli aluksi suunnitelmana juhlia molempia, mutta saa nähdä onnistuuko, sillä näyttää olevan todella sitkeää sorttia tämä tauti. Nelivuotias oli korkeassa kuumeessa syntymäpäivänään, onneksi kerettiin herkutella vohveleilla ennen kuumeen nousua korkeaksi.

Nelivuotias on huipussa iässä

Meidän nelivuotias on ihan huippu. Hän on todella touhukas, iloinen, kekseliäs sekä niin kova höpöttämään, ettei jutulle välillä meinaa tulla loppua ollenkaan. Hän jaksaa höpöttää loputtomiin ja aiheet vaihtuvat lennosta toiseen. Joskus juttua tulisi niin paljon, ettei suu pysy perässä ja sanat juuttuvat hetkellisesti suuhun. Sitten nauretaan hetki yhdessä kunnes saa lopulta kerrottua jutun loppuun.

Välillä hänelle iskee siskonsa kanssa oikea puheripuli, jossa kumpikin papattaa menemeen yhtä aikaa eri tarinaa. Koita siinä nyt sitten kuunnella. Hauskinta on, kun hän kertoo hauskaa juttua ja lopulta nauraa jutuilleen ihan katketakseen.

Toki nelivuotias ei aina ole pelkkä aurinko, sillä niitä pilvisiäkin päiviä piisaa arjessa. Herkästi suuttuu, mutta leppyy kyllä nopeasti. Hänellä on monesti todella selvät visiot jostakin ennestään, niin kyllähän se kovasti harmittaa sitten, kun jokin asia ei menekään niin kuin on suunnitellut. Välillä näitä ei päiviin mahdu ollenkaan ja välillä tuntuu, että näitä on useampia päivässä. Pääosin meidän nelivuotias on kuitenkin erittäin aurinkoinen tapaus.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X