äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän nuorimmainen lapsi on ollut aina huono nukkumaan. Ensin yöunet saivat helpotusta, kun luovuttiin yöllisistä imetyksistä.  Sen jälkeen on ollut erilaisia kausia, välillä nukutaan hyvin ja välillä ei voi edes sanoa nukkuneensa.

Yöunet itsellä on olleet pätkittäisiä ja vähäisiä jo vuosia. Kai niihinkin vain tottuu, kun nykyisin oikein pitkien unien jälkeen olen ennemminkin aika jumissa ja usein pääkipuinen. Joten ennemmin sitä nukkuu niitä lyhyempiä unia, vaikka joinakin öinä heräilyitä on ollut ehkä vähän liikaakin.

Yöunet katkonaisia osittain sairasteluiden takia

Sairastelu on kestänyt nyt niin pitkään, että se sekoitti yöt oikein kunnolla. Kun ne hiljalleen alkoi näyttää paremmalta muutama päivä sitten, päätin siirtää taaperon sängyn kauemmas meidän sängystä. Mehän nukumme tällä hetkellä olohuoneessa (joka meillä on todella iso) koska tein meidän makuuhuoneesta miehelle työhuoneen.

Koska takkapuut käytettiin jokin aika sitten loppuun ja vasta ensi talveen tehdään uusia, päätin siirtää taaperon sängyn vastapäätä meidän sänkyä takan läheisyyteen. Sain hänelle sinne pienen nurkkauksen tehtyä ja pimennysverhon avulla siitä saa illalla kivan pikku ”huoneen”. Sängyn (jalkopäätä) vastakkaisella seinällä on hänen leluja yhdessä hyllykössä ja siinä olevassa laatikossa. Seinälle laitoin tauluja, takan päälle muutama koriste ja sängyn päällä roikkuu vielä tekemäni norsumobile tuomassa kodikkuutta tuohon tilaan.

Tämä järjestely on nyt ollut vajaan viikon ja yöunet on tainneet parantua hieman meillä kaikilla. Minä en ainakaan itse herää taaperon jokaiseen kyljen kääntöön ja pari yötä on menty heräämättä. Toivottavasti tämä järjestely nyt ainakin hetken aikaa toimii.

Kommentit (2)

Mielenkiintoinen blogipostaus ja ajankohtainen itsellenikin. Yöunet (erityisesti tuoreilla vanhemmilla) on usein koetuksella perheellisillä. Kannattaa ehdottomasti etsiä apua uniongelmiin eikä suinkaan vain tottua siihen. Väsymyksestä tulee äkkiä uusi normaali, ja lopulta sitä täysin unohtaa millaista on olla virkeä ja energinen.

https://unitieto.fi -sivustolta löytyy runsaasti artikkeleita unen laadun parantamiseen.

Kiva kuulla. 😊
Onneksi tuntuu siltä, että nuo unet itselle riittää ja energiaa on ollut päivässä. Pitkien unien jälkeen olo ei ole yhtään oma itseni. Mutta pitää kurkata nuo sivut.🙏🏼

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X