äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän perheen kahdella nuorimmalla tytöllä on ikäeroa 1v 9kk ja he ovat olleet jo pitkään erottamattomat. Heistä on hitsautunut mitä tiiviimpi kaksikko ja he tekevät lähes kaiken yhdessä.

On ollut ilo seurata vierestä, kuinka he yhdessä innostuvat asioista, tekevät tyyliin kaiken istuen kylki kyljessä, tykkäävät pukeutua samanlaisiin tai samantapaisiin vaatteisiin ja heillä on jokin yhteys keskenään jota kukaan ei ole vielä ”selvittänyt”.

Mutta vaikka he ovatkin erottamattomat, viihtyvät toistensa seurassa paljon ja keksivät kaikkea ottavat he toki välillä yhteen. Heille saattaa välillä tulla kinaa ihan pienestäkin. Molemmat omaavat aika hyvät neuvottelutaidot, joten ratkaisevat kyllä ison osan erimielisyyksistä nopeasti yhdessä. Mutta monesti vielä tarvitaan äitiä ratkomaan tilanteita. Tilanteen ratkettua homma jatkuu kuin mitään ei olisi koskaan ollutkaan.

He kun ovat olleet ihan erottamattomat, vähän jo jännätään miten syksy muuttaa kuvioita

Muutama päivä sitten postilaatikkoon ilmestyi odotettu kirjekuori. Se sisälsi ilmoittautumislomakkeen esikouluun ja tiedon missä esikoulu alkaa. Kyllä se herkisti, jälleen yksi pienistä on siinä iässä, että eskari on alkamassa. Niin kovin ihanaa mitä kaikkea kivaa hänellä onkaan edessä ja samalla kovin haikeaa.

Jännityksellä odotetaan miten eskarin alettua nelivuotias reagoi siihen, kun isosisko on päivät esikoulussa. Voi olla ainakin pienemmälle kova paikka, kun taas isompi tuskin ehtii siellä touhun lomassa kokea samaa. Onneksi nelivuotiaalla on pikkuveli. Voikin olla, että he lähentyvät paljonkin keskenään. Onneksi tässä on vielä koko kevät ja kesä aikaa ennen kuin syksy saapuu ja nämä tähän asti erottamattomat kohtaavat ihan uudenlaisen arjen. Ja voihan se hyvinkin olla, että he ovat toisen aloitettua esikoulun ihan yhtä tiivis kaksikko kuin nytkin. Onko siellä muita tulevien eskareiden vanhempia?

Kommentit (2)

Täällä ei tänä vuonna aloiteta eskaria, mutta siitä huolimatta se on puheissa melkein päivittäin. Kaksivee siis odottaa kuin kuuta nousevaa, koska pääsisi isompien mukana kouluun 🙂 Ollaan puhuttu, että sinä vuonna sitten kun kuusi täyttää.

Voi miten ihana 😊 Vielä on toisen muutama vuosi odotettava.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X