äiti ja melukylän lapset - Banneri

Osa meidän lapsista on voinut autossa pahoin. Matkapahoinvointia näyttää olevan myös meidän taaperolla. Hänhän ei juuri koskaan ole autossa viihtynyt, nyt kasvettuaan toki vähän paremmin. Matkat onnistuu helpoiten silloin kun hän nukkuu, niinpä monesti ajoitetaan ajot siihen aikaan.

Tällä viikolla taapero ensimmäistä kertaa oksensi autoon. Ihan hirveä tunne ajaa autoa ja etsiä nopeasti jokin paikka johon pysähtyä. Pieni itkee, kun ei ymmärrä mitä tapahtuu ja samalla sisaruksista joku koittaa tunkea alle harsoa yms, ettei oksennusta olisi kaikkialla. Lopputuloksena kuitenkin oli, että niin lapsi, istuin ja kaikki rätit oli oksennusta täynnä. Lisänä hirveä haju autossa. Siinä tienpientareella sitten siivoiltiin taaperoa, istuinta ja autoa.

Millä keinoilla voisi helpottaa matkapahoinvointia?

Kaikki vinkit matkapahoinvoinnin helpottamiseen ovat tervetulleita. Me ollaan koitettu ettei lähdetä ajamaan heti ruoan päälle täydellä vatsalla, että autossa ei olisi liian kuuma, yhdellä lapsista koitettiin pahoinvointirannekkeita (taapero tuskin antaisi niiden olla), välipysähdys jos pahoinvointi alkaa vaivata, mieluisaa tekemistä jolla harhauttaa pahoinvointia ja istumapaikan vaihtamista.

Nyt meillä on ollut autoilua viime aikoina vielä tosi vähän, joten pieni ei ole pahemmin autolla kulkenut. Pahoinvointi voi siksikin iskeä kovemmin. Vaatisi vähän enemmän ajoa, vaikka ihan pieniä matkoja, jolloin ehkä pahoinvointi ei heti iskisi.

Tosi kurjaa vaan, kun noin pienellä paha olo iskee. Hän kun ei osaa siitä etukäteen edes kertoa, jolloin sitä oksennusta on sitten kaikkialla. Pitääkin taas hankkia autoon muovipusseja, paperia ja kosteuspyyhkeitä juuri näitä tilanteita varten, jos huono olo iskee. Onko teillä lapsilla matkapahoinvointia?

Kommentit (2)

Hei, kuulin lääkärin antaneen matkapahoinvointiin sellaisen vinkin, että pahan olon iskiessä tai mieluusti ennen pahinta tilannetta lapsi käännetään ylösalaisin. Jaloista kiinni ja pari kertaa ylös alas.. Tämä keikauttaa tasapainoaistin uusiksi. Kuulemma toimiva kikka.

En olekaan tämmöisestä tavasta koskaan kuullut.😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X