äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meillä on duplot olleet kovassa käytössä siitä asti kun esikoinen vuosia sitten sai omia. Duploilla on leikkinyt aina joku joten ne ovat olleet aina esilläkin. Itse tykkään enemmän rakennella lasten kanssa duploilla kuin pienemmillä Legoilla.

Yksi päivä päätin keksiä neli -ja viisivuotiaan kanssa noilla jotakin muuta puuhaa. Keräsin itselleni kymmenen duploa ja tytöille molemmille saman määrin ja samat värit. Tein omistani ensin mallikappaleen ja tytöt tekivät sen jälkeen omistaan samanlaiset.

Duploilla voi keksiä vaikka mitä kivaa puuhaa

Vaati tarkkuutta saada sama väri juuri oikeaan kohtaan. Lapsethan innostuivat tästä puuhasta ihan täysin ja pyysivät tehdä malleja lisää. Lopulta tehtiin niin, että aina toinen heistä teki mallin ja me muut tehtiin samanlainen. Välillä laskettiin kuinka monta väriä mitäkin duploja heillä on. Välillä koottiin värit omiin pinoihin ja vaikka mitä. Seuraavalla kertaa voisimme harjoitella näillä duploilla vähän laskemista.

Lapset tykkäsivät niin paljon, että jatkoivat vielä kahdestaan, kun itse menin keittiöön katsomaan ruokajuttuja. Tokaluokkalaisen tultua kotiin esitteli viisivuotias tämän puuhan veljelleen ja siinähän heillä vierähti tunti, kun vuorotellen keksivät vaikka mitä muotoja.

Kommentit (2)

Tähän pakko vinkata, että vähän isompien kanssa tuosta voi jalostaa duplo-viestin. Eli laitetaan rakennelma (helpointa jos löytyy duplo-alusta) esimerkiksi kulman taakse piiloon. Vastaava määrä palikoita sijoitetaan lähtöpaikalle. Jokainen juoksee vuoron perään kurkkaamaan rakennelmaa, ja koittaa laittaa lähtöpaikalla yhden palikan oikealle paikalle. Lopuksi katsotaan, tuliko rakennelmasta samanlainen kuin piilossa olevasta. En tiedä osasinko oikein selittää tätä, mutta on ollut mukavaa puuhaa täällä päin 🙂

Voi miten loistava idea, menee ehdottomasti testiin 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X