äiti ja melukylän lapset - Banneri

En tarkalleen enää muista miten hammaskeiju meille aikoinaan löysi. Muistaakseni yksi lapsista kuuli kuinka kaverilla vieraili ja niin se taisi jotenkin kulkeutua meillekin tai sitten se oli jossakin ohjelmassa. En kyllä oikeasti muista siitä on niin pitkä aika.

En ollut aiemmin edes miettinyt koko asiaa. Jos oikein muistan niin omassa lapsuudessa ei ollut hammaskeijua tai jos on ollut niin en muista enää sitäkään. Ei tuu vanhuus yksin, heh. No mutta omien lasten kohdalla ei ollut mitään suunnitelmaa etukäteen sen suhteen, kun hampaita alkaa irtoamaan.

Hammaskeiju on hyvin odotettu vieras

Alkuun oli aika työ etsiä sitä hammasta lapsen tyynyn alta. Joskus se on kaivettu tyynyliinan sisältäkin ja ihme kyllä yksikään ei siihen koskaan herännyt. Mutta sen verran haasteellista se oli, joten päällystettiin vuosia sitten tulitikkurasia ja sen sisälle on laitettu hammas ja rasia sängyn reunalle jolloin tämän keijun on helpompi hoitaa työnsä.

Ensimmäisten hampaiden irrotessa on hammaskeiju erittäin odotettu vieras. Juuri viime yönä rasiasta taas katosi hammas ja tilalle oli ilmestynyt kolikko. Ja onhan sitä lapsen onnea nyt vaan ihana seurata, kun aamulla innoissaan tulee kertomaan hampaan hävinneen. Ja vaikka isommat kovasti koittavat vihjata äidin olevan keiju niin eipä se ole vielä mennyt läpi. Jossain vaiheessa varmasti ja sitten hammaskeijun työt on taas hetkeksi hoidettu.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X