eveliina matilda - Banneri

Järjestelmällisenä ihmisenä tykkään varautua edessä olevaan vuodenaikaan aina hyvissä ajoin. Pidän siitä, että etenkin lasten kausivaatteet ovat ajoissa odottamassa sitä ensimmäistä pakkaspäivää tai kurakeliä. Jostain syystä minuun iskee aina helteen keskellä tarve hankkia lapsille tulevan talven tamineet. Minulla on tapana tarkastella asioita positiivisen kautta ja tukalaa hellettä sietäessäni muistutan itseäni, että harvinaisesta lämmöstä kannattaa oikeastaan ottaa ilo irti. Muutaman kuukauden päästä tällä on säkkipimeää, märkää ja kylmää. Ja aina näiden ajatusten jälkeen löydän itseni varustamasta lapsiani ja itseäni tulevalle syys- ja talvikaudelle!

Meidän lasten välikausi- ja talvikengät.

Helteisen päivän kauppareissulla ei ehkä heti tule mieleen tunkea lapsen sukatonta ja hikistä jalkaa talvisaappaaseen, mutta hintojen puolesta kesä on kaikkein otollisinta aikaa tehdä talvivaateostoksia. Minun on tullut pyörittyä lastenvaatemerkkien liikkeissä sekä Prismojen ja Citymarkettien vaateosastoilla, mutta kivijalkaliikkeiden valikoima ei ole vastannut tarpeitani tai budjettiani. Nettikaupoissa puolestaan on tullut vastaan hyvällä aleprosentilla varustettuja lasten talvivaatteita.

Helteisen päivän kauppareissulla ei ehkä heti tule mieleen tunkea lapsen sukatonta ja hikistä jalkaa talvisaappaaseen…

Olen kierrätettyjen lastenvaatteiden suuri puolestapuhuja ja etsin lapsilleni kirpputoreilta lähes kaiken sen, mitä he eivät satu perimään serkuiltaan tai saa sukulaisilta lahjana juhlapäivinään. Hankin harvoin sisävaatteita uutena kaupoista, mutta ulkovaatteiden kohdalla kierrätys ei ole niin helppo toteuttaa. Suomen sääolot ovat niin vaativat, että monet ulkovaatteet menettävät vedenpitävyytensä jo ensimmäisen käyttäjän aikana. Lisäksi 122 ja 128 senttisille lapsille ei tunnu olevan ulkovaatteiden suhteen kirpputoreilla yhtä paljon valinnanvaraa, kuin pienemmille lapsille. Vaunuissa makaavien pikkuvauvojen haalarit kestävätkin käyttäjältä toiselle, mutta päiväkoti-ikäisten ulkovaatteista löytyy jo enemmän kulumisen merkkejä. Olen yksinkertaisesti kokenut helpommaksi etsiä lasten ulkovaatteet nettikaupoista kuin kirpputoreilta.

Lue myös: Kuvia talvityylistämme viimevuoden kaupunkiretkellä.

Reima TEC – Keveni-kengät.

Tämän kesän talvivaateostoslistani:

  1. Molemmille lapsille kestävät tennarit syksyyn.
  2. Molemmille lapsille vedenpitävät välikausilenkkarit syksyyn ja alkutalveen.
  3. Molemmille lapsille  vedenpitävät ja ulkonäöltään kauppareissun kestävät talvisaappaat.
  4. Alexille vedenpitävä toppatakki, joka sopii sekä päiväkotiin, että kauppareissuille.

Ostoslistani kohdat 1-3 on nyt hoidettu, mutta talvitakin etsintä Alexille jatkuu. Siskoni kertoi säilöneensä poikansa viimevuotisen talvitakin varastoon, koska koko alkoi olla heille pieni. Ajattelin vielä ennen uuden ostoa tsekata olisiko siskon pojan takki Alexille sopiva. Ostoslistan kohdan 1. tennaritkin on jo ostettu, vaikkakin ne ovat vielä matkalla meille eivätkä näissä kuvissa esillä. Tänä vuonna lapsoset saavat aloittaa tokaluokan ja eskarin Vansin tarranauhallisissa tennareissa, jotka olemme aiemmin todenneet tosi kestäviksi.

Nämä Reiman välikausilenkkarit on ostettu suoraan Reiman nettikaupasta. Keveni-tennareita näyttäisi olevan vielä eri väreissä ja koissa myynnissä alehinnalla 34,98€ kun normaalisti yksi kenkäpari maksaa Reiman verkkokaupassa 69,95€. Kengät ovat vedenpitävät ja sarjassaan mielestäni hyvin tyylikkäät. Nämä ovat täydelliset kengät siihen vaiheeseen, kun Vansseissa kastuu nilkat, mutta talvisaappaat ovat vielä lämpötilojen suhteen liikaa.

Crocband Winter Bootsit ovat unelmakevyet ja helppo laittaa jalkaan.

7- ja 6-vuotiaiden lasten kanssa meidän on tullut kokeiltu melko monet eri talvikengät ja -saappaat! Lähes kaikkien lasten talvikenkien ongelmana on iso koko, kömpelö muotoilu sekä joustamaton malli. Useimpia talvikenkiä on myös vaikea pukea, koska varret ovat tiukat. Kun varret taas eivät ole tiukat, ovat ne mahdottoman leveät ja ne näyttävät hassuilta silloin, kun jalassa ei esimerkiksi kauppareissulla ole toppahousuja. Monet ei-merkkikengät ovat myös olleet jatkuvalla syötöllä kuivumassa kylpyhuoneemme lattialämmityksen päällä, vaikka kenkien kyljessä on lappu ”waterproof”.

Vuosien aikana olen ihastunut täydellisesti vain yksiin talvisaappaisiin ja ne ovat nämä Crocsin unelman kevyet talvisaappaat. Meidän lasten käytössä nämä kengät soveltuivat erinomaisesti loska sekä pakkaskeleihin. Vaikka kenkien jalkaterän vuori tuntuu olevan pakkaskengälle ohut, meidän lasten varpaat pysyivät näissä kengissä lämpimänä hyvin. Kaikkein kylmimmille pakkaskeleille näihin kenkiin kannattaa ehkä pukea  villasukat ja huolehtia siitä, että kengässä on sukan lisäksi tarpeeksi tilaa lämpimälle ilmalle.

Lue myös: Kiddexin kanssa tehty yhteistyöpostaus, jossa esittelen Stonzin talvikengät ja kerron, kuinka tutkimuksen mukaan 70% lapsista kulkee liian pienissä kengissä. 

Ostin pinkit ja tummansiniset Crocband Winter Bootsit Footwayn verkkokaupasta alehinnalla 36€, kun tuotteiden normihinnaksi oli kerrottu samaisessa verkkokaupassa 49€. Pienemmille jaloille Footwaylle näyttäisi olevan vastaavanlaiset kengät Winter Buff Boot -nimellä. En ole aikaisemmin asioinut Footwayn verkkokaupassa, mutta tilaukseni tuli oikein ja vielä supernopeasti kahdessa päivässä. Tilaan kaiken verkkokaupoista varmuudenvuoksi laskulla, jos tuotteet jostain syystä jäisivätkin saapumatta.

Kun Alexin toppatakki saapuu, voin taas huokaista helpotuksesta. Olemme valmiita tulevaan talvikauteen eikä lämpimän kesän hyvästely edes tunnu niin pahalta, kun kylmä ilma tarkoittaa sitä, että kaapista saa ottaa upouudet varusteet käyttöön.

Valmiina väli- ja talvikauteen!

Millaisia ulkovaateostelijoita Te muut vanhemmat olette? Hankitteko kaiken puolivuotta etukäteen vai syöksyttekö talvikenkäostoksille kun ensilumi on jo maassa?

Kommentit (8)

Mitä kokoa on Aden crocsit? Meillä poika käyttää 34 /35 merkistä riippuen niin tässä mietin minkä koon tilaan

Minä en taas ole kovinkaan järjestyksen ihminen, mutta tykkäisin hoitaa nämä ajoissa! Lastenvaatteita on niin kiva ja helppo ostaa etukäteen, vai onko? Vikaan menee, valitettavan usein… Kengät… useasti on käynyt niin, että liian aikaisin hankitut kengät on sitten h-hetkellä vääränkokoiset. Tai sitten on käynyt niin, että netistä tilatut kengät onkin todellisuudessa vaikea pukea tai liian jäykät. Parhaat kenkästokset on ehdottomasti ne, jotka on tehty kaupassa ihan livenä (ja yleensä sillä täydellä hinnalla..). Viime tammikuussa löysin 7v tytölle alesta (ei mikään halpa ollut silti!) laadukkaan talvitakin. Lapsi on aina rakastanut sinistä ja turkoosia ja takki oli petroolin värinen. Silloin se oli ”Joo, ton mä haluun!”, mutta nyt kun se tupsahti silmien eteen sattumalta, niin neiti totesi, että ei käy, hän kun tykkää pinkistä nykyään. No ehkä mieli ehtii muuttua taas… mutta onhan se vuosi lapsen elämässä pitkä aika.
Crocsin kengistä meillä on aina tykätty, mutta Reiman kengät on tuntuneet tosi jäykiltä. Olen miettinyt, miten se onkaan niin vaikea tehdä hyvä lastenkenkä.. joka olisi joustavapohjainen ja kevyt, mutta napakka kiinnitys. Helppo ja nopea pukea. Eipä ole kovin helppo löytää.. vikingin lenkkarit on ollut meille parhaat, mutta nekin loppuu kokoon 35:(

Tuo on ihan totta, että lasten mieli muuttuu joskus nopeasti. Joskus kesken kaudenkin, vaikka olisi itse valinnutkin omat vaatteet ja kengät! 😄
Minäkin olen todennut Vikingin lenkkairt hyviksi, harmi tuo kokojen loppuminen kesken. 😕

Sain tästä inspiksen ja tilasin BudgetSportilta tuollaiset ihanat pinkit Crocs talvikengät 🙂
Ja Torista löysin Reima Patter- välikausikengät.
Vielä toppapuku, niin kylmät saa tulla 🤩

nimim. Sanna : Meillä taas Vikingit ovat olleet aina jotenkin kömpelöt. Sandaaleja testattiin tytölle Cittarissa (Viking) niin totesin et sirojalkaiselle eivät käy ollenkaan.

Moi! Kiva juttu, että inspiroiduit! 😌 Toivottavasti tykkäätte kengistä yhtä paljon kun me. 😄

Me ollaan siirrytty aikalailla paljasjalkakenkiin. Niitä kun viime kevään lapset käytti niin kamala, miten jäykkiä kaikki tavalliset kengät onkaan. Ennen meilläkin menty reiman kengissä, mutta ei enää pysty niitä lapsille laittamaan, kun tietää että on niin paljon parempia.

Tänä syksynä vk kenkänä on Affenzahnin Happy Smilet ja kumpparit mikk-linen. Talveksi ennakkotilasin Froddon nahkaiset 100% villavuorilla 🙂
Ulkovaatteet menee keväiset vk vaatteet, talven vaatteita katsotaan lähempänä, koska lapsen mieli on ailahteva ja nyt kelpaava voi ollakin ihan hirveä talven tullen 🤦‍♀️

Hei! Tilattiin nämä Crocsit koossa 34/35. 🙂 Ja sopivat oli! Tavallisesti käytössä koko 34, jossa myös toki mukana käyntivaraa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X